Viata secreta a copacilor

Viata secreta a copacilor
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat - stoc 1
ISBN: 978-606-722-256-2
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 280
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Viața secretă a copacilor - Cum comunică, ce simt. Descoperirea unei lumi ascunse - Peter Wohlleben

 
În pădure se petrec cele mai uluitoare lucruri: copacii comunică între ei. Nu doar că au grijă cu multă dragoste de puieți, ci îngrijesc cu atenție vecinii bolnavi sau bătrâni. Copacii au senzații, sentimente, memorie. Incredibil, dar adevărat! 

Pădurarul Peter Wohlleben face lumină în desișul întunecat al pădurilor și ne dezvăluie aspecte surprinzătoare dintr-un univers misterios. Prin intermediul poveștilor sale fascinante despre capacitățile nebănuite ale copacilor, Peter Wohlleben vorbește atât despre cele mai noi descoperiri din domeniul științific, cât și despre propriile experiențe. O declarație de dragoste făcută pădurii. 

Pentru mulți oameni, pădurea reprezintă un spațiu al nostalgiei, simbolul liniștii și al naturii neatinse. În cartea de față, renumitul pădurar Peter Wohlleben ne dezvăluie crâmpeie din viața secretă a copacilor, scoțând la iveală detalii uluitoare despre aceștia: copacii au memorie, comunică între ei, simt durerea și pot chiar să facă insolație sau, pe măsură ce înaintează în vârstă, să le apară riduri. 

Anumiți copaci, cum ar fi stejarii, comunică prin mesaje olfactive: atunci când un exemplar e atacat, emană anumite substanțe prin care-și avertizează semenii din imediata apropiere. Alții produc în decurs de câteva minute seve amare, care alungă insectele. 

Peter Wohlleben se folosește de experiența sa profesională de decenii și ne prezintă pădurea într-o lumină cu totul nouă. O carte informativă și relaxantă despre copaci și păduri, care ne învață să prețuim minunile naturii. 

Cartea e recomandată oricui vrea să experimenteze pădurea într-un mod nou, studenților la Silvicultură și oricui e interesat/ă de ecosistem, comunități sustenabile și schimbările climatice. 
 
Din CUPRINS:
 
1. Prietenii        
2.    Limba copacilor      
3.    Protecţie socială       
4.    Dragoste    
5.    Loteria copacilor        
6.    Cătinel, cătinel     
7.    Eticheta la copaci    
8.    Şcoala copacilor            
9.    Unde-s doi puterea creşte            
10.  Enigmaticul transport al apei     
11.  Copacii îşi arată vârsta    
12.  Stejarul-un papă-lapte?     
13.  Specialişti     
14.  A fi sau a nu fi copac?     
15.  In împărăţia întunericului      
16.  Aspiratorul de CO2 
 
...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0231 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.