Ucenicii sfantului Antonie

Ucenicii sfantului Antonie
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-94646-0-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Format: 13*20

DESCRIERE

Ucenicii sfântului Antonie  - Damian Stănoiu

 

Ce poate fi mai înălțător pentru un călugăr decât postul și rugăciunea?
Și ce poate fi mai tentant, într-o zi orânduită de post negru, decât ispitele culinare care apar la tot pasul?

Continuând stilul ironic cu care ne-a obișnuit în Alegere de stareță, Damian Stănoiu ne împărtășește în romanul Ucenicii sfântului Antonie saga a doi bieți călugări, ieromonahii Ghelasie și Ghervasie, nevoiți să lupte, încă din prima zi a postului Paștelui, cu neputințele firii omenești și cu rigorile rânduielii mănăstirești.
Obligați de tradiția mănăstirii să țină post negru trei zile, călugării fac eforturi supraomenești de a se abține de la bucatele interzise, iar în excesul lor de zel opresc și animalele să mănânce. Împinși constant de foame de la spate, oameni și animale încalcă rând pe rând canonul, pretext pentru autor de a arunca o privire
indiscretă în chiliile monahilor și de a satiriza, cu bonomie, ipocrizia tagmei bisericești.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0193 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.