Sutra de diamant. Discursuri asupra sutrei Vajrachchedika Prajnaparamita

Sutra de diamant. Discursuri asupra sutrei Vajrachchedika Prajnaparamita
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Autor:
ISBN: 973-7726-10-3
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 224
Categoria: Religie

DESCRIERE

În aceste vremuri tulburi, dezordinea, haosul pot fi ori un mare blestem, ori o rampă de lansare pentru dezvoltarea şi evoluţia umanităţii. Depinde numai de noi cum o folosim, deoarece adeseori din confuzie şi haos iau naştere cei mai strălucitori aştri.

Dacă vom putea crea impulsul pentru meditaţie, pentru reflecţie lăuntrică, pentru tăcere, pentru iubire, pentru Dumnezeu... dacă vom fi capabili să creăm un spaţiu în care Dumnezeu să se poată revărsa în inimile şi sufletele a cât mai mulţi oameni, umanitatea va renaşte. Osho

…timpurile sunt aceleaşi atât pentru căutători, cât şi pentru cei neinteresaţi de spiritualitate. În perioada în care a trăit Buddha, milioane de oameni nu au atins iluminarea. Aceasta nu-i similara fenomenului produs în momentul apariţiei primăverii, când toţi copacii înverzesc şi înfloresc, pentru că dacă aşa ar fi stat lucrurile, atunci toţi ar fi fost iluminaţi. Iluminarea nu este dependentă de climat, ori de anumite perioade favorabile elevării.

Un lucru este cert: cei care caută, vor găsi; cei care nu caută, indiferent în ce vremuri trăiesc, nu au ce să găsească. Iar vremurile sunt întotdeauna exact aşa cum sunt - nici bune şi nici rele. Nu există perioade favorabile iluminării şi perioade nefavorabile acesteia. Timpul este imparţial şi el îţi oferă oportunitatea să realizezi orice doreşti. Timpul dă tuturor posibilitatea să-şi modifice şi să-şi transforme viaţa exact în ceea ce doresc. Timpul nu impune nimic, ci ne oferă libertace totală, Cine caută iluminarea, o poate realiza; cine nu este nici măcar interesat de aceasta, va trăi în continuare aşa cum hotărăşte. Existenţa cooperează permanent cu fiecare dintre noi şi nu ne pune absolut nici un fel de piedici. Noi suntem cei care inventăm tot felul de scripturi şi ne gândim: "Oare ce se va întâmpla cu generaţiile viitoare?"

CUPRINS:

Introducere... 4

I. Acel tărâm al nirvanei... 6
II. Iubire dezinvoltă... 25
III. Roata Dharmei... 41
IV. Din Transcendental... 57
V. Gustul iluminării... 73
VI. Starea de bodhisattva... 94
VII. Sălăşluind în pace... 115
VIII. Deja acasă... 136
IX. Paradisul imaculat... 159
X. Vacuitate pură... 177
XI. Cel deplin iluminat... 201

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0223 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.