Stupul Soarelui. O alternativa la apicultura convenționala

Stupul Soarelui. O alternativa la apicultura convenționala
Preț: 46,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-9078-36-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 106
Format: 23*16
Categoria: Albinarit

DESCRIERE

 Stupul Soarelui. O alternativă la apicultura convențională - Gunther Mancke

 
Această carte este o minunată contribuție la evoluția apiculturii, precum și la schimbarea unei mentalități și a unei practici apicole care a dus pe nesimțite, de-a lungul ultimului secol, la îmbolnăvirea albinei și la punerea speciei sale sub amenințarea dispariției.
 
Chiar dacă nu sunt cunoscute cu siguranţă, cauzele dispariţiei masive şi bruşte a populaţiei de albine, atât pe teritoriul Statelor Unite, cât şi în Europa, ele pot fi intuite. Există în prezent tot mai multe voci avizate, printre care indirect şi a autorului acestei cărţi, care atenţionează că e posibil ca slăbirea sistemului imunitar al albinelor, precum şi noua boală a albinelor denumită pe scurt CCD (Collapse Colony Disorder) să se datoreze nu numai folosirii pesticidelor în agricultură, nu numai poluării electromagnetice sau medicamentelor de sinteză chimică folosite pentru  deparazitări interne şi externe ale albinei ci şi, poate mai ales, inhibării sau chiar anihilării unor instincte fundamentale ale albinelor.
 
Acestea fiind spuse, cititorul este invitat la lectură şi studiu cu speranţa că cele descoperite în această carte îl vor sensibiliza şi determina să ofere măcar unora din familiile lui de albine o casă conform cu natura lor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0294 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.