Strutul. Imperechere, crestere si comercializare

Strutul. Imperechere, crestere si comercializare
Preț: 13,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - in stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 204

DESCRIERE

…putine animale au calitatile strutului. Carnea macra si gustoasa, pielea fina si chiar si penele sunt produsele oferite de acest animal nepretentios si adaptabil. In comparatie cu tarile consacrate in care se cresc struti, in Europa cresterea strutilor este posibila tot anul pe pasune cu putina hrana suplimentara, si mai ales in conditiile care i-ar multumi chiar si pe cei mai pretentiosi sustinatori ai drepturilor animalelor. O crestere profitabila a strutilor, care sa fie in acelasi timp protectoare fata de animal necesita insa cunostinte in acest domeniu. Ele sunt prezentate in aceasta carte. CUPRINS: 1. Biologia strutului Dezvoltarea de-a lungul timpului Clasificarea strutilor si particularitati anatomice Anatomia Fiziologia Habitatul si stilul de viata 2. Comportamentul Aportul de hrana Comportamentul social si activitatea in timpul zilei Comportamentul sexual Necesarul de confort 3. Cadrul juridic al cresterii strutilor 4. Coportamentul in prezenta animalelor Spuneti strutului "tu" Strutul, animalul cu obiceiuri Tratamente medicale Transportul strutilor Transferul in noul grajd Masuri pentru protectia oamenilor 5. Constructia si administrarea unei ferme Principii pentru administrarea unei ferme Structura fermei Marimea terenului Instalarea tarcurilor Imprejmuirea tarcurilor Grajdul/adapostul 6. Clocirea oualor Formarea oulului Oul de strut Clocirea naturala a oualor Clocirea artificiala a oualor Strangerea si depozitarea oualor pentru clocitoare Conditii tehnice pentru clocirea artificiala Eclozarea Igiena eclozarii Crearea conditiilor pentru eclozare Incubatorul Erori si probleme la clocit Probleme la eclozare Practica clocitului 7. Cresterea puilor Temperatura Podeaua Hrana Igiena Plimbarea Corpuri starine, locuri periculoase Stres Diverse 8. Cresterea puilor mai mari de 3 luni Adapostul Tarcul in aer liber Hrana Problemele de sanatate 9. Hrana si portionarea hranei Hrana puilor Hrana animalelor tinere Hrana animaelelor de consum 10. Problemele de sanatate si prevenirea acestora Consultarea strutului Probleme speciale de sanatate la struti Administrarea si dozarea medicamentelor Tratarea ranilor Farmacia strutilor Hrana insuficienta si urmarile acesteia 11. Genetica si monta Importanta geneticii scopul montei Strategia montei Intocmirea unui registru propriu al montelor Analiza animalelor pentru monta Controlul productiei Dovada originii 12. Calitatea carnii si sacrificarea Sacrificarea strutilor Situatia pana la acest moment Efectuarea sacrificarii Componentele carcasei Carnea si hrana Carnea de strut Maturarea rapida a carnii de strut Alti factori tehnologici ai carnii de strut Concluzii 13. Comercializarea: cheia spre succes Conceptul afacerii Productia economica Comercializarea optima Comercializarea traditionala Comercializarea directa Comercializarea in comunitate Strategia de comercializare Dezvoltarea pietii 14. Economia cresterii strutilor Costuri fixe/animal de productie Costuri fixe/pui Costuri fixe/animal de sacrificat Costuri totale Anexa Principii legale in Germania Calculul suprafetei dupa cheia unitatii pentru animale mari Diferente de rasa la strut Criterii minime de estimare ale Industriei Nationale a Strutilor din Africa de Sud (NOPSA) pentru piela de strut Conservarea si depozitarea pielii de strut

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0201 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.