Simboluri ale transformarii. Opere complete, vol. 5

Simboluri ale transformarii. Opere complete, vol. 5
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Autor:
ISBN: 978-606-719-546-0
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 674

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Simboluri ale transformarii. Opere complete, vol. 5 - C. G. Jung …succesiunea noastră de idei arată că deşi termenul de "libido", introdus de Freud, nu duce nicidecum lipsă de conotaţie sexuală, o definiţie exclusiv şi unilateral sexuală a acestui termen trebuie respinsă. Appetitus şi compulsio sunt trăsături ale tuturor pulsiunilor şi automatismelor… *** [Simbolul] se referă la o expresie nedeterminată, respectiv echivocă, ce trimite la ceva greu de definit, care nu este în totalitate cunoscut. "Semnul" are o semnificaţie fixă, întrucât este o prescurtare (convenţională) a unui lucru cunoscut sau un indiciu pentru acesta care se foloseşte în mod general. C. G. Jung Limbajul precum şi producerea focului costituiau odinioară victorii asupra inconştienţei animalice şi au alcătuit, de atunci încolo, mijloacele magice cele mai puternice întru înfrângerea forţelor "demonice", mereu ameninţătoare, ale inconştientului. Ambele acţiuni ale libidoului solicitau atenţie, deci concentrarea şi disciplinarea libidoului, înlesnind astfel dezvoltarea în continuare a conştiinţei. Executarea şi aplicarea incorectă a ritului, în schimb, produceau o mişcare regresivă a libidoului, o regresie, riscându-se astfel ca stadiul pulsional şi inconştient anterior să fie reiterat. Pericolul constă în cunoscutele "perils of the soul", şi anume clivajul personalităţii […] şi diminuarea conştiinţei, ambele având ca urmare o fortificare automată a inconştientului. Astfel de consecinţe înseamnă nu numai pentru primitiv un mare pericol sufletesc, ci ele declanşează şi la aşa-numitul om civilizat tulburări psihice, şi anume stări de obsesie şi epidemii psihice. C. G. Jung CUPRINS: Prefaţa PARTEA ÎNTÂI I. INTRODUCERE II. DESPRE CELE DOUĂ FELURI DE GÂNDIRE III. ISTORIA PRELIMINARĂ IV. IMNUL CREATORULUI V. CÂNTECUL FLUTURELUI DE NOAPTE PARTEA A DOUA I. INTRODUCERE II. DESPRE CONCEPTUL DE LIBIDO III. TRANSFORMAREA LIBIDOULUI IV. APARIŢIA EROULUI V. SIMBOLURI ALE MAMEI ŞI ALE RENAŞTERII VI. LUPTA PENTRU ELIBERAREA DE MAMĂ VII. DUBLA MAMĂ VIII. SACRIFICIUL IX. CUVÂNT DE ÎNCHEIERE ANEXE Fenomene ale unei sugestii trecătoare sau ale unei autosugestii de moment (textul domnişoarei Frank Miller) Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0251 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.