Shin - Mintea universala
30,00 lei
32,00 lei (-6,25%)

Shin - Mintea universala

Shin - Mintea universala
-6,3%
Preț: 30,00 lei
32,00 lei (-6,25%)
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 160
Format: 13*20
Categoria: Budism

DESCRIERE

Shin. Mintea universala - Huang Po

 

De-a lungul unui intreg sir de Patriarhi, de la Buddha Gautama pana la Bodhidharma, niciunul dintre acesti maestri iluminati nu a predicat vreodata altceva decat (despre) Mintea Universala, cunoscuta si sub numele de Unicul Vehicul al Eliberarii. Prin invataturile concise si ferme, ei ne spun ca si de am cauta prin tot universul, nu vom gasi niciodata un alt vehicul.

Abandonand orice gand de a cauta ceva, mintea trebuie sa ramana nemiscata ca o piatra pentru a gasi drumul spre Poarta. Mila inseamna a nu concepe ca exista un buddha care cauta Iluminarea, iar compasiunea inseamna a nu concepe ca fiintele simtitoare cauta Eliberarea. Intregul univers vizibil este Buddha! Contempland orice picatura de apa, contemplam natura tuturor apelor din univers; pastrand practica si credinta intr-un singur principiu descoperim ca si toate celelalte cai si principii sunt identice. Mintea Universala
este o existenta care nu e existenta, o nonexistenta care cu toate astea exista. Adevarul etern este singura calitate a acestei invataturi si de aceea e atat greu de acceptat.

Practica si invataturile din Calea Mintii Universale sunt redate concis si cu mare claritate in aceasta carte, sub forma dialogului dintre maestrul Huang Po si novicele practicant: neluand aparentele exterioare drept realitate, ocolind eroarea de a gandi in a fost, este sau va fi, nedand atentie deosebirilor intre „acesta” si „acela”, fara a mai imparti fenomenele in placute si neplacute, fara sa rumegam lucrurile in minte la nesfarsit, practicand controlul mintii asezati in postura corecta, ramanand perfect linistiti fara sa permitem mintii sa ne tulbure, aceasta numesc maestri Ch’an (Zen)... Eliberare.

 

CUPRINS:

 

Cuvant-inainte (de Etiènne Zeisler) 7
Nota editorului 11
Prefata lui P’ei Hsiu 13

PARTEA I
Cronica Chun Chou a Maestrului Zen Huang Po
O culegere de predici si dialoguri notate de P’ei Hsiu in
timpul sederii in orasul Chun Chou 19

PARTEA II
Cronica Wan Ling a Maestrului Zen Huang Po
O culegere de convorbiri, predici si intamplari notate
de P’ei Hsiu pe vremea carmuirii sale in prefectura Wan Ling 67

Intamplarile 97

Anexa A
Glosar de termeni chinezi si sanscriti 141
Anexa B
Predica a lui Huang Po 151
Anexa C
Transmiterea Zenului in India si China 153
Scoala Soto 153
Transmiterea Zenului Soto in Japonia 153

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0238 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.