Sfintii de langa noi. Intamplari. Portrete. Reflecții

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Autor: Ciprian Voicila
ISBN: 978-606-9678-30-5
Editura: Areopag
Anul publicării: 2014
Ediția: 2023
Pagini: 208
Format: 13*20
Categoria: Crestinism ortodox
DESCRIERE
Sfintii de langa noi - Ciprian Voicila
…este un puzzle incantator de eseistica urbana, file de pateric contemporan, exercitii de admiratie si uluitoare minuni. O carte ca o sezatoare de suflet, cu intamplari din vremea de azi, care, oricum ar fi ea, este vremea mantuirii noastre. Scrisa intr-un stil cald, familiar, lipsita de metafore fara rost si zorzoane lingvistice, cartea se asaza intr-un firesc al vesniciei de zi cu zi. In deruta generalizata a lumii de astazi, Ciprian ne impartaseste ce a auzit, a vazut si a simtit... Miracolele se intampla intotdeauna langa noi.
Fragmente din carte:
…în Patericul românesc un părinte spune că sfârşitul lumii va fi când o să dispară poteca de la un om la celălalt. Ceva din starea aceasta demonică, de dezbinare fiinţială şi ireconciliabilă, a pătruns în vieţile noastre. Nu mai vedem în cel de lângă noi pe semenul nostru, pe fratele care are acelaşi Tată Ceresc. Dimpotrivă, el ne este nefratele, Nefârtatul din mitologia noastră românească. Atunci când, vrând-nevrând, îi recunoaştem celuilalt existenţa de sine, îl depersonificăm, transformându-l în obiect — reificându-l, cum spun filosofii. Pentru noi, el nu mai este chip al lui Dumnezeu, ci unealtă cu care ne satisfacem propriile scopuri mercantile.
Am scris această carte pentru că am simţit nevoia stringentă de a le reaminti semenilor mei cât de important, de vital, ne este aproapele pentru propria noastră salvare. Un adevăr fundamental, din păcate uitat sau cu totul ignorat, despre om şi despre corabia mântuirii noastre, Biserica: ne mântuim doar ca mădulare ale Trupului lui Hristos, numai împreună. Noi toţi, cei botezaţi, în comuniune unii cu ceilalţi, suntem Biserica. Criteriul ultim după care ne recunoaştem între noi şi suntem recunoscuţi de cei din afara Bisericii este dragostea. Poruncă nouă vă dau vouă: să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii (Ioan 13, 34-35).
CUPRINS:
CUVINTE ÎNAINTE Maica Ecaterina Fermo Sorin Preda Laurenţiu Dumitru
Introducere SUB SEMNUL ÎNTÂLNIRII - un argument - Tema cărţii Despre structura cărţii
I. SFINŢII DE LÂNGĂ NOI. Scrisoare despre părintele Justin Pârvu Maica Paisia, sprijinul oropsiţilor
II. OAMENI ADMIRABILI Arhiereul veghează la Rohia Pustnicul de la marginea lumii Părintele Macarie sau reînvăţarea firescului Octavian Anastasescu, eroul discret Martorul - o poveste cu eroi Un om ca o gură de aer: domnul Gheorghe Jijie Cuviosul G. cel nebun pentru Hristos, omul bucuriei neîncetate Cerşetorul — piatră de poticnire sau biletul nostru spre rai? Părintele Nicanor Lemne, o predică întrupată a dragostei Cedry2k, poetul străzii Prietenia. Ce ne învaţă textele? (un text adresat adolescenţilor)
III. O LUME PE DOS O nouă marfa: identitatea Jucării noi pentru copii noi Mcdonaldizarea morţii Omul, o extensie a televizorului... Banalizarea binelui şi moartea memoriei colective anticomuniste Muzeul Ţăranului Român, un spaţiu al mărturisirii Dorul arhaic Paulo Coelho — mare scriitor sau mare ocultist? Cultura manipulării
ANEXE Am 35 de ani şi nicio zi în plus „Creştinismul nu este un analgezic. El este singura viziune adevărată despre realitate" Postfaţă
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 18,00 lei
- 28,00 lei30,00 lei (-6,67%)
- 38,00 lei40,00 lei (-5%)
Promoţii
-- 28,00 lei30,00 lei (-6,67%)
- 38,00 lei40,00 lei (-5%)
- 24,00 lei25,00 lei (-4%)
Asistenţă online
-![]() |
Suntem deconectați |
RECENZII