Schimbarea sistemului de crezuri prin programare neurolingvistica NLP

Schimbarea sistemului de crezuri prin programare neurolingvistica NLP
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 270

DESCRIERE

Schimbarea sistemului de crezuri prin programare neurolingvistica NLP - Robert B. Dilts
 
Programarea Neurolingvistică (NLP) ne propune un model eficient şi fascinant al minţii şi al acelui ansamblu de instrumente comportamentale care ne permite să deblocăm unele dintre mecanismele ascunse ale crezurilor şi ale sistemelor noastre de crezuri. Prin procesele aferente programării neurolingvistice, crezurile împreună cu componenta lor fizică şi neurolingvistică pot fi explorate şi influenţate într-un mod pragmatic şi inteligibil.

Această carte este rezultatul cercetărilor întreprinse de Robert Dilts asupra proceselor care influenţează crezurile. Pentru aceasta el a folosit instrumentele puse la dispoziţie de NLP.

Crezurile noastre sunt o forţă foarte puternică ce ne influenţează comportamentul. Chiar şi înţelepciunea populară spune că, dacă vom crede cu adevărat că putem face un anumit lucru, vom reuşi să-l realizăm. În schimb, dacă vom crede că este imposibil să realizăm ceva anume, nici un efort nu va reuşi să ne convingă de contrariu. Crezuri de genul „Este prea târziu acum", „Oricum, nu mai pot să fac nimic", „Sunt o victimă... mi-a venit rândul" pot foarte adesea să ne limiteze ca fiinţe umane, împiedicându-ne să profităm la maximum de propriile resurse naturale şi de abilităţile noastre inconştiente. Crezurile referitoare la noi înşine şi la ceea ce este posibil în lumea din jurul nostru au un mare impact asupra eficienţei noastre zilnice. Cu toţii avem crezuri care ne servesc drept resurse, precum şi crezuri care ne limitează.

Majoritatea oamenilor recunosc, de exemplu, că sistemul lor de crezuri poate - atât în mod direct, cât şi indirect - să le afecteze sănătatea. Adesea, problema se referă la o simplă identificare a crezurilor negative care conduc la probleme de sănătate, cum ar fi abuzul de substanţe chimice, oboseala permanentă, scăderea forţei sistemului imunitar natural şi stresul. Totuşi, cum ne putem schimba propriile crezuri negative în crezuri care să contribuie la îmbunătăţirea stării noastre de sănătate?
 
 
CUPRINS:
 
Dedicatie
Multumiri
Introducere
 
Capitolul I: Natura crezurilor
Capitolul II: Crezuri referitoare la abilitati
Capitolul III: Sistemuri de crezuri si crezuri principale
Capitolul IV: Integrarea crezurilor conflictuale
Capitolul V: Sistemele de crezuri si relatiile
Capitolul VI: Concluzie
 
Anexa A: Tiparele metaprogramelor
Anexa B: Predicatele si miscarile oculare
Anexa C: Nivelurile neurologice
Anexa D: Submodalitatile
 
Glosar de termeni NPL

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0183 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.