Sase studii de psihologie

Sase studii de psihologie
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-40-0273-0
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 208

DESCRIERE

Sase studii de psihologie - Jean Piaget

 
Cercetările lui Jean Piaget în domeniul psihologiei copilului, efectuate pe parcursul a aproape patruzeci de ani, au vizat nu doar perfecționarea metodelor pedagogice sau educative, ci și o mai profundă cunoaștere a omului. Din perspectiva lui Piaget, pentru a putea înțelege natura și funcționarea mecanismelor mentale la adult, este necesară înțelegerea formării acestor mecanisme la copii. Articolele și conferințele publicate în volumul de față constituie un rezumat impresionant al operei autorului. În prima parte, ele prezintă ceea ce este esențial în descoperirile lui Piaget în domeniul dezvoltării mentale și afective a copilului. În a doua parte, sunt abordate câteva probleme centrale – precum cele ale gândirii, limbajului și afectivității – într-o dublă perspectivă: genetică și structuralistă.

Studenții, psihologii și toți cei interesați de psihologia dezvoltării vor găsi în această carte răspunsuri la diferite întrebări legate de dezvoltarea inteligenței, de dobândirea noțiunilor de număr, spațiu și timp, de funcția limbajului, de dezvoltarea gândirii, a afectivității sau a simțului moral. 
 
CUPRINS:

Avertismentul editorului francez 

Partea I

1. Dezvoltarea mentală a copilului
I. Nou‑născutul şi sugarul
II. Copilăria mică, de la doi la şapte ani 
III. Copilăria de la 7 la 12 ani
IV. Adolescenţa 

Partea a II‑a

2. Gândirea copilului mic 
3. Limbajul şi gândirea din punct de vedere genetic
4. Rolul noţiunii de echilibru în explicaţie în psihologie 
5. Probleme de psihologie genetică 
6. Geneza şi structura în psihologia inteligenţei

Bibliografie 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0235 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.