Sanatate prin stiinta vietii - Ayurveda

Sanatate prin stiinta vietii - Ayurveda
Preț: 41,00 lei
Disponibilitate: în curs de apariție
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Format: 14*20.5
Categoria: Ayurveda

DESCRIERE

Sănătate prin știința vieții-Ayurveda - Angelica Mitrea

 

Este indicat ca regimul de viaţă să fie unul cât mai regulat: să existe ore bine stabilite pentru masă, somn, exerciţiu fizic, recreere. Astfel organismul îşi va crea propriile reflexe: va şti când să secrete sucurile gastrice pentru digestia alimentelor sau în cazul sistemului nervos, acesta va fi pregătit şi atent pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu. În caz contrar, vor apărea probleme digestive respectiv tensiunea nervoasă va creşte, devenind de nesuportat.

O altă cauză demnă de luat în seamă a îmbolnăvirilor este reprezentată de o stare de spirit neadecvată. Astfel, stările de supărare, tristeţe, dezamăgire, furie, angoasă, anxietate sunt motivul principal al slăbirii sistemului imunitar. „Remediul” în acest caz este reprezentat de cultivarea şi menţinerea unei stări continue de mulţumire şi fericire. Aceasta este mult mai uşor de realizat atunci când organismul este sănătos, aşadar acordaţi prioritate menţinerii stării de sănătate generale.

Totodată, evitaţi activităţile care „consumă” celula nervoasă: ascultarea de muzică gen heavy metal la volum mare, urmărirea filmelor de groază, prelungirea inutilă a situaţiilor conflictuale.

Din ce în ce mai des folosite astăzi, stimulentele şi energizantele au un efect nociv. Ele „biciuiesc” sistemul nervos, storcând ultimul strop de energie şi creând astfel falsa impresie a unei reîmprospătări energetice. Însă după acest şoc, organismul este secătuit de resurse şi depune un efort intens pentru a-şi reveni la starea normală. Deşi pare că starea generală a organismului nu este afectată, consumul sistematic de asemenea substanţe îşi lasă amprenta. Există însă şi alternative naturale şi sănătoase pentru a înlocui cafeaua sau băuturile energizante. Guarana înlătură starea de somnolenţă şi apatie, iar pentru efectul energizant puteţi apela cu încredere la amestecul de miere, cătină, propolis şi lăptişor de matcă sau pulberea, respectiv extractul de ginseng şi/sau ashwagandha luate în cantităţi ceva mai mari, în funcţie de efortul depus.

Un aspect din ce în ce mai neglijat în zilele noastre este acela al necesităţilor naturale. Ne referim aici în special la eliminarea scaunului şi urinei. Datorită ritmului de viaţă trepidant şi solicitărilor sporite, multe persoane amână foarte mult momentul de a merge la toaletă şi a da curs acestor necesităţi. Se creează premisele instalării constipaţiei sau a anumitor afecţiuni urinare. Astfel, toxinele sunt reasimilate de la nivelul colonului şi recirculate prin organism, dând naştere oboselii, indispoziţiei, senzaţiei de greutate a corpului, durerilor de cap. Dacă nu se iau măsuri imediate, se poate ajunge la boli, unele dintre ele chiar grave.

Urmaţi periodic o cură de detoxifiere. Organismul uman este un mecanism care funcţionează fără pauză. Aşa cum orice maşină are nevoie de o revizie pentru schimbarea filtrelor şi a uleiului, organismul nostru are nevoie de o modalitate prin care să elimine toxinele acumulate în decursul timpului. Există multe tipuri de cure, alegeţi-o pe cea care vi se potriveşte cel mai bine: postul ortodox, postul negru doar cu apă, cura cu sucuri de fructe, curăţarea întregului sistem digestiv cu apă sărată, realizarea clismelor cu decocturi din plante medicinale, regimul Oshava, terapia de sudoraţie. Persoanele care realizează zilnic asemenea regimuri se îmbolnăvesc foarte rar, iar dacă, totuşi, o fac, atunci afecţiunile sunt blânde şi foarte uşor vindecabile. De asemenea, acestea arată mult mai tinere decât sunt în realitate.

Detoxifierea organismului mai are şi un alt rol: acela de a permite mai buna asimilare a remediilor din plante. Medicina indiană consideră necesar ca, indiferent cât suntem de sănătoşi, să luăm sistematic remedii naturale. Aceasta pentru că suntem cu toţii supuşi unui proces pe care Ayurveda îl consideră a fi prima şi cea mai semnificativă dintre boli: îmbătrânirea.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0263 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.