Sa-i invatam pe copii sa gandeasca

Sa-i invatam pe copii sa gandeasca
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 288

DESCRIERE

Să-i învăţăm pe copii să gândească. Cum să creşti un copil încrezător, independent şi chibzuit în epoca gratificării imediate -  Darlene SweetlandRon Stolberg

 
Poate că vă sună cunoscut replici precum acestea: „Tată, toţi colegii mei au iPad, trebuie să-mi iei şi mie unul!", „Mamă, profu’ de istorie mi-a dat un 8 şi nu-mi mai iese media pentru liceu, vorbeşte tu cu el!" Majoritatea părinţilor cedează în faţa lor – cad într-una din cele cinci capcane prezentate de autorii acestei cărţi şi cumpără, rezolvă conflicte, fac teme, îşi asumă probleme care nu le aparţin. Însă, dacă gratificarea imediată pare să aducă beneficii aici şi acum, pe termen lung ea generează nerăbdare, neajutorare, şi, în cele din urmă, inadaptare. Obişnuinţa de a gândi, de a ieşi singur din situaţii dificile, încrederea în sine, iniţiativa, flexibilitatea, se capătă, însă, prin exerciţiu, prin încercare şi eroare. Cu exemple şi sfaturi practice, cu un mod de adresare direct şi prietenos, cartea de faţă vă învaţă cum să recunoaşteţi şi să evitaţi capcanele pentru părinţi şi cum să vă susţineţi copiii fără a interveni direct. Ea a fost selectată în 2015 de Publishers’ Weekly printre titlurile de parenting ale anului şi a fost distinsă cu medalia de argint de către Asociaţia autorilor de nonficţiune.
 
Cuprins

Introducere 

1. Capcanele pentru părinți
2. Se ratează oportunități atunci când părinții le sar în ajutor copiilor
3. Un lucru e cert 
4. Înțelegerea etapelor de dezvoltare 
5. Profitați de perioadele critice ale dezvoltării creierului 
6. Universitate de prestigiu sau rateu de zile mari 
7. Telefoanele o fi ele inteligente, dar cum rămâne cu noi? 
8. Problema cu tehnologia 
9. Sportul este mai mult decât distracție 
10. De ce sunt atât de tentante alcoolul și drogurile? 
11. Copilul tău va fi gata să își ia zborul? 
12. Și părinții s‑au obișnuit cu gratificarea imediată 
13. Învățămintele desprinse 

Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Pedagogie/Psihologia copilului

62,00 lei
67,00 lei (-7,46%)
32,00 lei
35,00 lei (-8,57%)
Created in 0.0246 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.