Romanovii 1613 - 1918

Romanovii 1613 - 1918
Preț: 119,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-400-301-0
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 856
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Romanovii 1613-1918 - Simon Sebag Montefiore

 
Romanovii au fost dinastia cea mai spectaculoasă din vremurile moderne. Cu un palmares uluitor, ei au reușit să domnească peste o șesime din suprafața pământului. Cum a reușit o familie să transforme un principat ruinat de războaie în cel mai mare imperiu al lumii? Și cum l-a pierdut apoi? 
Aceasta este istoria intimă a douăzeci de țari și țarine, unii atinși de geniu, alții de nebunie, dar toți inspirați de credința într-o autocrație divină și animați de ambiție imperială. Pasionanta cronică realizată de Montefiore dezvăluie lumea lor secretă, o lume a puterii neîngrădite și a edificării fără scrupule a unui imperiu grandios, dar umbrită de intrigi de palat, rivalități de familie, decadență sexuală și extravaganță feroce, și populată de o întreagă distribuție de aventurieri, curtezani, revoluționari și poeți, de la Ivan cel Groaznic la Tolstoi, și de la regina Victoria la Lenin.
Scrisă cu un remarcabil talent literar și îmbogățită cu noi și aprofundate cercetări de arhivă, Romanovii este deopotrivă o captivantă poveste despre triumf și tragedie, iubire și moarte, un studiu universal despre putere și un portret esențial al imperiului care continuă să definească Rusia și astăzi.

„O istorie epică de mare anvergură… O poveste cu lovituri de stat, conspirații, asasinate, torturi, trageri în țeapă, trageri pe roată, flagelări letale cu cnuturi, sex și băutură în exces, șarlatani și impostori, o bogăție orbitoare construită pe o înrobire nemiloasă și, deloc surprinzător, un cerc vicios de represiuni și revolte… Citind excelenta relatare a lui Montefiore, este greu de imaginat cum monarhia a reușit să supraviețuiască sub conducerea lor catastrofală…" – Antony Beevor, Financial Times 
 
Din CUPRINS:
 
Lista ilustraţiilor
 
Harta expansiunii Rusiei, 1613—1917
Arborele genealogic al dinastiei Romanov
Introducere
Cuvinte de mulţumire şi izvoare folosite Notă
 
Prolog: Doi băieţi în vremuri tie restrişte
 
Actul I: Ascensiunea
Scena 1: Parada mireselor
Scena 2: Tânărul Monah
Scena 3: Muşchetarii
Scena 4: Sinodul Marilor Cheflii
 
Actul al II-lea: Apogeul
Scena 1: împăratul
Scena 2: împărăteşte
Scena 3 - Venus din Rusia
Scena 4: Epoca de aur
Scena 5: Conspiraţia
Scena 6: Duelul
 
Actul al III-lea: Declinul
Scena 1: Jupiter
Scena 2: Eliberatorul
 
...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0302 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.