Retetele Dukan - Pierre Dukan

Retetele Dukan - Pierre Dukan
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 288

DESCRIERE

Retetele Dukan. Planul Protal in 350 de retete - Pierre Dukan …de mai bine de treizeci de ani, Dr. Pierre Dukan este specialist in comportament alimentar si reeducarea nutritionala. In tot acest timp, el a pus bazele unei metode care ii poarta numele: Dieta Dukan. Aceasta metoda a fost construita etapa cu etapa, pe parcursul mai multor lucrari, dintre care Nu stiu sa slabesc, bestseller incontestabil, reprezinta formula definitiva. Inca de la aparitia bestsellerului Nu stiu sa slabesc, toti cititorii doctorului Pierre Dukan asteptau publicarea acestor retete. Iata-le in cele din urma, simplu de preparat, savuroase si usoare: pisica-de-mare a la creole, sote de pui cu lamaie si capere, dorada cu ceapa, salata de creveti, musaca de vinete a la cretoise, castraveti cu branza, biscuiti de Savoia. Aceste retete, dar si altele, dovedesc ca regimul nu este o corvoada, ci dimpotriva, poate fi asociat cu placerea: aceea de a gusta, dar si aceea de a gati! Fragmente din carte: 1. ACEST REGIM ÎNSEAMNĂ NUMAI APORT DE PROTEINE PURE Unde găsim proteinele pure? Proteinele pure formează tesătura materiei vii, atât animale, cât şi vegetale, ceea ce înseamnă că le găsim în cea mai mare parte a alimentelor cunoscute. Pentru a-şi dezvolta modul său propriu de acţiune şi întregul său potenţial, regimul proteinelor trebuie să fie alcătuit din alimente cât mai bogate în proteine. In practică, în afara albuşului de ou, nici un alt aliment nu dispune de această puritate. Legumele, oricât de proteice ar fi, sunt tot timpul prea bogate în glucide. Este cazul tuturor cerealelor şi tuturor făinoaselor, leguminoaselor şi a diverselor vegetale cu amidon, inclusiv soia, cunoscute pentru calitatea proteinelor lor, dar prea grase şi prea bogate în glucide: ceea ce le face pe toate de nefolosit aici. La fel şi în cazul alimentelor de origine animală, mai bogate în proteine decât legumele, dar care, în cea mai mare parte, sunt prea grase. Este vorba astfel de carnea de porc, de oaie şi miel, de anumite păsări prea grase, precum raţa şi gâscă, de numeroase părţi de vită şi viţel. Există totuşi un anumit număr de alimente de origine esenţialmente animală care, fără a atinge puritatea proteică - pe care nu ne-o dorim integrală - se apropie de aceasta şi care astfel vor fi actorii principali ai regimului Protal: •Carnea de vită, cu excepţia antricotului, coastei şi a tuturor bucăţilor care se fac la grătar. •Viţel la grătar. •Carne de pasăre, cu excepţia raţei şi a gâştei. •Toţi peştii, inclusiv cei albaştri a căror grăsime, eminamente protectoare pentru inimă şi artere, îi face acceptabili aici. •Crustaceele şi scoicile. •Ouăle, a căror puritate proteică a albuşului este afectată de conţinutul slab în grăsimi al gălbenuşului. •Lactatele degresate sunt foarte bogate în proteine şi lipsite de materii grase. Ele contin totuşi o cantitate mică de glucide. Conţinutul scăzut în glucide - relativ lente - şi calitatea gustativă a acestor alimente le permite totuşi să-şi păstreze locul în selec|ia alimentelor esenţialmente proteice care constituie forţa de atac a planului Protal. Puritatea proteinelor le reduce aportul caloric Toate speciile de animale se hrănesc cu alimente alcătuite dintr-un amestec al singurelor trei nutrimente cunoscute: proteinele, lipidele şi glucidele. Dar pentru fiecare specie există o proporţie ideală şi specifică a acestora. La om ea este schematic 5-3-2, adică 5 părţi glucide, 3 părţi lipide şi 2 părţi proteine: compoziţie suficient de apropiată de cea a laptelui matern. Când compoziţia bolului alimentar respectă această cifră de aur specifică, asimilarea caloriilor în intestinul subţire are ioc cu o eficienţă maximă, iar randamentul său este cel care poate să faciliteze creşterea in greutate. Invers, este suficient să se modifice această proporţie optimă pentru ca absorbţia caloriilor să fie perturbată şi randamentul alimentelor redus în consecinţă. Pe plan teoretic, modificarea cea mai radicală care poate fi concepută - cea care ar reduce cel mai drastic absorbţia caloriilor - ar fi restrângerea alimentaţiei la consumul unui singur nutriment. In practică, deşi acest lucru a fost încercat în Statele Unite pentru glucide (regimul Beverly Hills nu oferă decât fructe exotice) şi pentru lipide (regimul Esquimau), alimentaţia redusă numai la zaharuri sau la grăsimi este dificil de realizat şi încărcată de consecinţe. Excesul de zahăr facilitează apariţia diabetului. Excesul de grăsimi încarcă inima şi arterele. In plus absenta proteinelor, indispensabile vietii, ar obliga organismul sa le preia din rezervele sale musculare…

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0372 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.