Psihologia sinergetica. In cautarea umanului pierdut

Psihologia sinergetica. In cautarea umanului pierdut
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Autor:
Anul publicării: 2010
Pagini: 320

DESCRIERE

Gânditor de elită, frământat şi scormonitor fără tihnă al lumii tainice a sufletului omenesc, prof. Ion Mânzat pleacă de la ideile lui Herman Haken (1971), întemeietor al sinergeticii şi le cultivă pe solul fertil al psihologiei omului, dezvoltând cu har şi cu o remarcabilă originalitate ştiinţa psihosinergeticii.

Este impresionantă multitudinea unghiurilor de abordare, a cooperărilor sinergetice, cu o obstinaţie care aminteşte de asiduitatea unui mare creator în aria psihologică, Ştefan Odobleja, fondatorul psihologiei consonantiste (1938).

Iubim cu inima, in general, dar intelegem rosturile iubirii apeland la inteligenta si la creier. Prin urmare, inima iubeste, avand in ea intelegerea mintii.

Pentru ca exista doua feluri de iluminari pe care noi, in mod artificial, le despartim prea radical: o iluminare a mintii, care este inteligenta si o iluminare a inimii, care este intuitia, iubirea in acest caz.

Asa ca, sa nu mai despartim iluminarea mintii de iluminarea inimii, pentru ca impreuna formeaza un tot si intregesc omul ca persoana capabila de acea mare iubire ceruta de Iisus Hristos.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0750 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.