Propunere pentru nemurire

Propunere pentru nemurire
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-8195-46-9
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 176

DESCRIERE

Propunere pentru nemurire - Propunere pentru nemurireiorel Grigore
 
În 2014, am avut ocazia să vorbesc la lansarea unei cărţi literalmente năucitoare, Cancerul, dragostea mea de Mioara Grigore. Un titlul şocant, paradoxal, de nu chiar imposibil... 
Cu aceeaşi vinovăţie şi cu o certitudine a inedecvării totale am acceptat, totuşi onorat, propunerea lui Viorel Grigore de a înşira câteva "cuvinte înainte" la reportajul de faţă - un fel de making of al acelui "film" biografic la capătul căruia Mioara Grigore, deşi a câştigat toate luptele, a pierdut războiul. 

Citeşti, când cu încântare, când cu înfiorare şi nu ştii pentru ce formulă să optezi: "Doamne, fereşte" sau "Doamne, ajută!". În tot cazul, morala fabulei e de neclinit şi neocolit: tocmai umilinţele şi durerile care ne copleşesc ajung în cele din urmă să ne înnobileze. 

Dan C. Mihailescu 

Propunere pentru nemurire nu îşi dezminte titlul şi intenţia. Viorel Grigore îl poartă cu măiestrie pe citotor până la limita absurdului, comicului, grotescului, desperării, suferinţei mute îndreptându-l, în final, spre polul plus al fiinţei. Îl depune cuviincios la picioarele tainei. Doar aici cititorul are şansa să înţeleagă cum poate da un sens nonsensului, cum în moarte stă pitită viaţa şi încă viaţa cea veşnică. Până şi în faţa morţii iminente firava trestie cugetătoare îşi poate da un rost, integrând nefirescul ei înfricoşător, anihilând-o: putem alege să murim cu demnitate. 

Ciprian Voicilă
 
CUPRINS:
 
Cuvant inainte
Harul relativizat al ironiei
Resuscitarea
Conflict la granita
Viena
Herr Proffesor
Doamna Croco
Maria Brancoveanu
Spitalul Militar
Paunasii
Interviul
Lectia de alchimie
Numaratoarea inversa
Anatomopatologul
Fundeni - Mon amour
America I
America II
De la N. A. S. A. la Nasta
Un Volvo in poaie
Defectul de moarte 
Multumiri 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura-Beletristica/ Memorii/ Jurnale

29,00 lei
29,90 lei (-3,01%)
Created in 0.0233 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.