Profetul

Profetul
Preț: 24,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-036-028-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 84
Format: 12*20

DESCRIERE

Profetul - Kahkil Gibran 

 
Opera lui Khalil Gibran este, în întregul ei, o coroana încărcată cu pietre preţioase, în care, fiecare scriere devine vibrantă și captivantă precum safirul, diamantul sau smaraldul. Dar între toate pietrele strălucitoare, Profetul răspunde cel mai intens și mai relevant personalităţii creatorului ei, atât prin tonalitatea poetică a textului și prin substanţa enunţurilor, cât și prin cadenţa și greutatea de netăgăduit a ideilor.
 
În palmaresul literaturii universale din secolul al XX-lea, Profetul este o carte unică. Construită pe schema epică a romanului, scrierea este mai mult decât roman sau poem, este un text atins de o undă de romantism și de o melancolie aparte. Mistică, în notă orientală, cu accente de eseu filosofic și enunțuri de scriere sapiențială și inițiatică, Profetul este câte puțin din toate aceste specii contopite într-o textualizare ce induce cititorului starea de rație și de meditație, în modul în care o fac doar rugăciunea sau lectura evangheliilor din Noul Testament ori pasaje memorabile din Vechiul Testament. Epică și poetică, paradigmatică și profetică, Profetul este o scriere totală.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Diverse/Literatura/Apocrife

Created in 0.0336 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.