Procesele verbale de interogator (iunie 1958 - mai 1959)

Procesele verbale de interogator (iunie 1958 - mai 1959)
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-17-1095-9
Anul publicării: 2017
Pagini: 390

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Procesele verbale de interogator (iunie 1958 - mai 1959)- Valeriu Anania

„Pierderea notiunii de timp, trupul ridicat in rangi, bataia cu vergele, urletul durerii, omul zdrobit si icoana incatusatului aureolat de rani nu se afla in Procesele verbale de interogator. Aici se afla doar proba documentar-brutala, coplesitoare si indeniabila a marturiilor de suflet si a vietii rostite din Memorii, un argument in plus ca niciodata nu esti indeajuns de disperat ca sa te poti salva. Aproximarea documentara din Memorii isi gaseste, in Procesele verbale, formula de autenticitate a evenimentului databil, a informatiei de arhiva si a preciziei de calendar. Rezultatul acestor reciproce completari este povestea extraordinara, credibila si cuceritoare a drumului parcurs de la inima incrancenata la bucuria suferintei si de la „iesirea din fire” la deplinatatea iubirii.”

„Am tinut sa apara acum Procesele verbale de interogator, provocat de adversitatea inca vie si bolnava a catorva fanatici fata de Mitropolitul Bartolomeu Valeriu Anania, chiar si astazi la atatia ani de la trecerea lui in vesnicie. Provocat si de multimea grefierilor necinstiti si a celor dispusi, pentru bani, sa transforme in poveste tabloida disperarea, curajul si suferinta unei intregi generatii de martiri, exact in cheia totalitara pentru care cei incriminati au platit cu tortura trupului si cu schingiuirea mintii. Multi cu viata! Dar cata deosebire! Pe cand acesti ridicoli epigoni mai intretin cu patima meteahna delatiunii, a denigrarii si a intrigii cu aer de compasiune, Mitropolitul Bartolomeu i-a iertat pe toti, in viata fiind, in duhul iubirii evanghelice. El creste in posteritate, nu pe seama bunavointei altora, ci prin modelul de jertfa creatoare, de opera monumentala si de credinta neclintita in lumina Celui singur nesupus schimbarii.”

Aurel Sasu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0265 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.