Pestele-Pescar. Carte pentru dezvoltarea gandirii metaforice la copii si pentru alungarea depresiei la cei mari

Pestele-Pescar. Carte pentru dezvoltarea gandirii metaforice la copii si pentru alungarea depresiei la cei mari
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 80

DESCRIERE

Peștele-Pescar. Carte pentru dezvoltarea gîndirii metaforice la copii și pentru alungarea depresiei la cei mari - Savatie Bastovoi

 
O carte-instrument, însoțită de jocuri care vor declanșa discuții creative între părinți și copii, menite să dezvolte gîndirea metaforică, sensibilitatea naturală și spiritul de observație, calități fără de care talentele înnăscute, pe care le are orice copil, rămîn nelucrătoare. 

Scrisă pînă la convertire, în aceeași perioadă cu Iepurii nu mor, Peștele-pescar a fost editată într-un tiraj de 100 exemplare, care a circulat între prieteni. După 20 de ani, uitată în colecții particulare, cartea este redescoperită și ilustrată de autor într-un format nou și atrăgător. O extraordinară fabulă modernă cu efect terapeutic. 
Tînărul student de atunci tratează cu umor și mult lirism tema inutilității, a plictisului și a lipsei de sens în care s-a adîncit omul contemporan. Un demers artistic fascinant, de factură suprarealistă, care amestecă în chip firesc limbajul artelor vizuale cu cel al literaturii, lucru posibil doar în cazul unui autor care este în aceeași măsură poet și pictor, capabil să-și ilustreze singur lumea personajelor sale închipuite. În acest sens, avem de a face cu o carte unică în literatura română. 
Candoarea și tensiunea lirică pe care o degajă prieteniile stîngace și de scurtă durată dintre personaje duc cu gîndul la "Micul Prinț". Una dintre puținele cărți care pot fi citite cu aceeași plăcere, atît de părinți, cît și de copii. 

Va fi, din nou și în alt sens, o carte minunată, adresată și celor mari, și celor mici, și de pe care se poate învăța și ce este, și cum se face poezia.” (Cătălina Franco) 
 
CUPRINS:
 
Povestea unei carti scrise acum 20 de ani dar care a stat uitata pana azi
 
Melancolie 
Presa
Lectia de paginatie
Ceasul
Poetul 
Salcia
Pranz
O urma
Urma in apa
Soarele
Racul
Sprancene calatoare
Papadia
Amiaza
Mesterul
Broastele
Timpul
Pescarul
Pluta
Melomanul
Plictis
Lene 
Intalnire
Apropiere
Harmalaie
Scaunul
Ieslea
Toaca
Prietenie
Vecina
Croitorul
Ploaia
Apa si aerul
Omida
TV
Strainul
Confuzie
Iertare
Omul 
Eliberarea
Despartirea
Tristete
Consolare
Prietenii
Sfarsitul povestii
 
Jocul de-a oglinditul
Jocul de-a soarele
Jocul de-a sprancenele
Jocul de-a mustata 
Jocul de-a imprumutul
Jocul de-a copacii
Jocul de-a nasturii
Jocul de-a necunoscatorul
 
 
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0252 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.