Opere complete. Vol. 3- De la Suferinta la Iplinire

Opere complete. Vol. 3- De la Suferinta la Iplinire
Preț: 46,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Editura:
Anul publicării: 2019
Format: 13*20
Categoria: Filozofie

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

De la Suferință la Împlinire - Hermann Keyserling

Este al treilea volum din Colecția Opere Fundamentale, seria de autor Hermann Keyserling, care îndrăznește să pătrundă profunzimile sufletului omenesc, pentru a găsi o cale spre adevărata Împlinire, descoperind că Suferința nu poate fi ocolită daca vrem sa ajungem la ea.

 

... Cartea de față, constituind complementul și chiar cheia de boltă a scrierilor Viața Intimă și Sur l’Art de la Vie, nu era indispensabil, în fond, să fie precedată de o introducere. Mi s-a părut, totuși, util să fac legătura explicită între rezultatele la care ajunge ea și noțiunile deja dobândite de cititorii celorlalte cărți ale mele scrise în franceză. Voi aminti, deci, pe scurt, aceste noțiuni, cu atât mai mult cu cât unii cititori poate că nu mi-au citit celelalte cărți, iar ele servesc drept bază pentru soluția pe care cartea de față o dă marilor probleme ale Sufletului și ale Spiritului. Este imposibil să înțelegem semnificația ultimă a sincerității, a singurătății, a suferinței, a libertății și, în fine, a împlinirii, în sensul cel mai sublim al acestor termeni, dacă nu percepem mai întâi baza animală pe care se clădește spiritualitatea umană și dacă n-am înțeles relația dintre ceea ce e mai-mult-decât-animal cu ceea ce nu e decât-animal în om. Tot ceea ce poate fi redus la Frica primordială și la Foamea primordială, la grupul pre-existând individului, la sufletul colectiv cu tendințele lui de război, de cucerire și opresiune este pur animal. Această carte nu va trata despre niciuna din aceste ultime probleme, deoarece ele nu sunt probleme propriu-zis umane. În Viața Intimă, pe de altă parte, eu am aplicat deja ideile mele cosmologice și antropologice generale la viața lăuntrică a fiecăruia, în măsura în care aceasta e pur intimă: astfel, printre marile probleme, nu-mi rămân de tratat decât cele care nu se pun decât plecând de la singurătatea ultimă și iremediabilă a individului unic, care-i inserează activitatea personală în Devenirea și Destinul universal.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0219 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.