Omul si simbolurile sale

Omul si simbolurile sale
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-40-0111-5
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 480
Categoria: Psihanaliza

DESCRIERE

Omul și simbolurile sale -  C. G. Jung

 
Conceput de către C. G. Jung în ultimul an al vieții sale și scris împreună cu cei mai fideli colaboratori, volumul de față reprezintă cea mai bine primită introducere în psihologia analitică, incluzând atât conceptele de bază, cât și aplicațiile fructuoase din psihoterapie, critica de artă, antropologie și chiar științele naturii. După capitolul sintetic dedicat de Jung „tărâmului inconștientului", sursa simbolurilor arhetipale, medicul american Joseph Henderson ilustrează apariția acestor tipare arhetipale în vechea mitologie, în legendele străvechi, precum și în ritualurile primitive. Marie-Louise von Franz, cofondatoarea Institutului „C. G. Jung" din Zürich, abordează apoi „procesul individuării", cel prin care inconștientul completează conștientul, omul regăsindu-și astfel integralitatea și echilibrul. În continuare, Aniela Jaffé, celebra biografă a lui Jung, ne propune o cheie specială de interpretare a artelor vizuale, pe baza simbolisticii arhetipale. În fine, ultima parte a cărții oferă un studiu de caz revelatoriu: reputata analistă Jolande Jacobi demonstrează în ce fel tehnica analizei viselor poate interveni eficient în psihoterapie. 

Cartea de față ilustrează modul în care gândirea lui Jung a marcat nu doar psihologia ultimului secol, dar și domeniile artelor, literaturii și științelor omului.
 

CUPRINS
 

Prefață
John Freeman

Partea I
Abordarea inconştientului

Carl G. Jung

Partea II
Vechile mituri și omul modern

Joseph L. Henderson

Partea III
Procesul individuării

M.‑L. von Franz

Partea IV
Simbolismul în artele vizuale
Aniela Jaffé

Partea V
Simboluri în analiza individuală

Jolande Jacobi

Concluzie. Știința și inconștientul
M.‑L. von Franz


Index
Note

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0265 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.