Omul care iubea pescarusii. 12 povestiri initiatice din marile traditii ale întelepciunii

Omul care iubea pescarusii. 12 povestiri initiatice din marile traditii ale întelepciunii
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Autor:
ISBN: 978-973-8471-55-9
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 405

DESCRIERE

"Miturile conferă semnificaţie vieţii. Deşi nu par altceva decât simple povestioare drăguţe, ele ne ajută să trăim, să călătorim prin această lume. Toţi oamenii au nevoie de ele, cu excepţia câtorva aleşi, care au ajuns deja la destinaţie. Miturile creează o atmosferă umană în jurul oamenilor; fără ele, lumea ar părea împietrită."

"Iubiţi poveştile. Ele nu îşi revelează misterele decât în faţa celor care le iubesc. Şi vă asigur că ascund foarte multe mistere. Oamenii au ascuns în ele tot ce au descoperit vreodată. Aşa se explică de ce Iisus vorbea numai în parabole, de ce Buddha nu înceta să le spună poveşti cu tâlc adepţilor săi."

Din Cuprins:

Singura rugăciune adevărată este cea în care îţi exprimi recunoştinţa. Dacă ceri ceva, rugăciunea este coruptă de dorinţă. Ea nu reprezintă încă o rugăciune reală, căci este otrăvită de starea de vis. Adevărata rugăciune nu se naşte decât în urma realizării de sine, atunci când realizezi că Dumnezeu ţi-a dăruit deja, deşi tu nu ai cerut încă. Când realizezi cât de mult ai primit, ce forţe infinite se află în tine, în sufletul tău se naşte o stare de rugăciune. Tot ce îi mai poţi spune lui Dumnezeu este: "Mulţumesc". Aceasta este rugăciunea cea mai pură.

O rugăciune nu este autentică decât atunci când devine o mulţumire. Nu mai cereţi atâtea lucruri atunci când vă rugaţi. Nu-i mai cereţi lui Dumnezeu: "Fă cutare; nu fa cutare". Nu-i daţi niciodată sfaturi lui Dumnezeu. Acest lucru nu arată decât lipsa voastră de religiozitate, de credinţă. Mulţumiţi-i.

Viaţa este deja o binecuvântare. Fiecare clipă aduce cu sine o stare de bucurie pură, dar voi o rataţi de fiecare dată. De aceea nu trăiţi starea de rugăciune autentică. De aceea nu construiţi o casă de rugăciune. întreaga viaţă ar trebui să devină o casă de rugăciune, un altar într-un templu. Acesta nu se poate naşte decât de la sine, atunci când întreaga fiinţă înfloreşte, iar parfumul ei se răspândeşte în toate direcţiile, dus de vânturi.

MERSUL PE FRÂNGHIE. POVESTEA CELOR DOI CRIMINALI ŞI A REGELUI... 15

SIMPLI JUCĂTORI. SAMURAIUL FURIOS ŞI TRAVERSAREA RÂULUI... 51

SĂ NU ŞTII ESTE CEL MAI BINE. CUM A AJUNS ACASĂ MAESTRUL ZEN HOGEN RĂTĂCIND FĂRĂ NICI O DIRECŢIE... 85

NU BĂGA ÎN SEAMĂ. POVESTEA ILUMINĂRII SUBITE A UNEI GOSPODINE... 115

NUMAI AURUL. HOŢUL NERUŞINAT DIN PIAŢA DIN CH'I... 149

BUDDHA CU NASUL NEGRU. CUM A PÂNGĂRIT O CĂLUGĂRIŢĂ ZEN FRUMOASA EI STATUIE DIN AUR... 181

OMUL CARE IUBEA PESCĂRUŞII.... ŞI DE CE AU ÎNCETAT ACEŞTIA SĂ SE MAI JOACE CU EL... 209

ÎN CĂUTAREA COMORII. CUM A OBŢINUT RABINUL EISIK BANII PENTRU CASA SA DE RUGĂCIUNE... 237

NICI EU NU VĂ CONDAMN. MULŢIMEA FURIOASĂ ŞI FEMEI A ADULTERĂ... 273

MORT CU DEMNITATE. MOARTEA IEŞITĂ DIN COMUN A MAESTRULUI FUGAI... 313

STAREA CORECTĂ DE SPIRIT. CUM ŞI-A SALVAT MAESTRUL SHOJU SATUL DE LUPI... 347

DACĂ VREŢI SĂ AJUNGEŢI LA DUMNEZEU, RÂDEŢI. "CHINEZUL FERICIT" ŞI SACOŞA SA CU DULCIURI... 379

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0218 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.