Neuroimunitatea

Neuroimunitatea
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-789-093-8
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 232

DESCRIERE

Neuroimunitatea - Dr. Michal Schwartz, Dr. Anat London

 
Cum să ne menținem creierul tânăr și sănătos cu această știință revoluționară

O nouă speranță pentru tratarea bolilor și leziunilor cerebrale și pentru menținerea sănătății creierului, chiar și la o vârstă înaintată


În trecut, creierul era considerat un organ autonom, independent și complet separat de sistemul imunitar al organismului. Dar în ultimii 20 de ani, neuroimunologul Michal Schwartz, împreună cu echipa ei de cercetători, nu doar că a răsturnat această concepție eronată, dar a pus în lumină o nouă înțelegere revoluționară a sănătății cerebrale. În această carte, Schwartz descrie drumul anevoios care a dus la descoperirea conexiunilor dintre sistemul imunitar și creier. De asemenea, explică importanța acestor descoperiri pentru viitoarele tratamente ale tulburărilor cerebrale, leziunilor coloanei vertebrale, glaucomului, depresiei și altor afecțiuni, cum ar fi îmbătrânirea creierului și bolile Alzheimer și Parkinson.
Adresându-se publicului larg, autoarele au inclus și o utilă introducere în neuroimunologie pentru a explica termenii științifici și conceptele discutate. Cercetătorii, medicii, studenții la medicină și toți cititorii interesați de funcția cerebrală și relația ei cu sistemul imunitar vor găsi în această carte o sursă de informare valoroasă.
 

CUPRINS:

 

Cuvânt-înainte
Prefaţă 
Mulţumiri 


Introducere 
Abrevieri 
Neuroimunitatea

 

Capitolul 1. Sistemul imunitar, un actor nou în conexiunea minte-corp
Capitolul 2. Cogniţia şi creierul îmbătrânit. Celulele imune ale înţelepciunii 
Capitolul 3. Stresul şi depresia 
Capitolul 4. Despre şoareci şi Superman. Terapia Immune Pro pentru măduva spinării 
Capitolul 5. Un vaccin pentru prevenirea orbirii 
Capitolul 6. Boala Alzheimer şi boala Lou Gehrig (SLA) 
Capitolul 7. Sisteme imunitare diferite la bărbaţi şi la femei

 

Epilog 
Introducere în neurologie
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina/Sanatate

Created in 0.0207 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.