Mircea cel Batran. Colectia Centenarul Marii Uniri

Mircea cel Batran. Colectia Centenarul Marii Uniri
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 182
Format: 13*20
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

Mircea cel Batran. Colectia Centenarul Marii Uniri - Cristian Mosneanu

 

Mircea cel Bătrân” este cea de-a doua carte din cadrul colecției de istorie ”Centenarul Marii Uniri” apărută sub egida Editurii Librex Publishing. Totodată, această carte este redată publicului larg anul acesta, în cinstea comemorării a 600 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui voievod valah (31 ianuarie 1418 - 31 ianuarie 2018).

De ce o carte dedicată lui Mircea cel Bătrân în cadrul colecției ”Centenarul Marii Uniri”? Care a fost aportul lui Mircea pentru împlinirea idealului suprem al poporului român? Răspunsul este unul cât se poate de complex și se regăsește în această lucrare.

În primul rând, Mircea cel Bătrân a fost (re)descoperit în perioada romantică a secolului XIX, când făuritorii ideii înfăptuirii Unirii, intelectualii și luptătorii generației pașoptiste, i-au evocat personalitatea și l-au folosit ca simbol pentru lupta românilor.

Totodată, Mircea cel Bătrân este primul străbun direct al lui Mihai Viteazul (întemeitorul dinastiei Drăculeștilor) cel care a înfăptuit oficial o primă Unire a Principatelor Române.în timpul domniei sale, întinderea Valahiei a fost cea mai mare de pe întreg cuprinsul istoriei.

Mircea a fost conducătorul valah cu cea mai lungă domnie, cu cea mai puternică armată și un adevărat arbitru pentru balanța puterii în zonă, tratând pe picior de egalitate cu toți vecinii. Acestea, precum și alte argumente care se regăsesc în această lucrare, sunt motive suficiente pentru a-l pune pe ilustrul conducător român la loc de cinste și pentru a-l așeza în panteonul conducătorilor care au pus o cărămidă la făurirea dezideratului suprem și anume, unirea tuturor românilor într-o singură țară.

CUPRINS:

 
Cronologie
Introducere
Viata si familia lui Mircea cel Batran
Radu I - Tatal lui Mircea cel Batran
Dan I - Fratele lui Mircea cel Batran
Doamnele din viata lui Mircea cel Batran
Mihai I - Fiul cel mare al lui Mircea cel Batran
Radu al II-lea Praznaglava
Alexandru I Aldea
Vlad Dracul
Dan al II-lea, nepot al lui Mircea
 
Domnia lui Mircea cel Batran
Asezari, populatie si cai de comunicatie
Clasele sociale
Agricultura
Exploatarea subsolului
Legaturile comerciale
Mestesugurile
Constructia locuintelor si a lacasurilor de cult
Cultura
Intinderea Tarii Romanesti in timpul lui Mircea cel Batran
Heraldica Tarii Romanesti in vremea lui Mircea
 
Razboaiele purtate de Mircea cel Batran
Mircea cel Batran in constiinta urmasilor
Legenda celor trei capitani si a celor sapte izvoare
Biserica fostului Schit Bradetu
Anexe
Bibliografie
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0222 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.