Milarepa, Marele yoghin tibetan

Milarepa, Marele yoghin tibetan
Preț: 41,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-973-111-818-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 320
Format: 13*20
Categoria: Budism

DESCRIERE

Milarepa, Marele yoghin tibetan - Dorje Tagpa Rechung

 

Cartea celor o mie de cuvinte sau Jetsun-Kahbum este povestea vietii si faptelor lui Milarepa, cel mai de seama yoghin al Tibetului si totodata unul dintre cei patru discipoli de frunte ai lui Marpa Traducatorul.

Scrisa acum opt sute de ani de catre Rechung Dorje Tagpa, biografia lui Milarepa frapeaza prin simplitate si claritate, fiind considerata una din scrierile sacre ale Orientului si cartea fundamentala a Scolii Kargyütpa. In Tibet, Jetsun-Kahbum poseda rara calitate de a fi pretuita atat de clasele literate si invatate, cat si de oamenii obisnuiti; ea nareaza viata celui mai indragit personaj tibetan, socotit deopotriva ascet ideal si renumit poet si autor de cantece. Legendele tesute in decursul timpului in jurul figurii lui Milarepa ne redau mai ales un om ce a fost incercat de mic de necazuri si suferinta, s-a dedicat practicilor magice pentru a se razbuna pe cei care au facut rau familiei sale, dupa care, ducand o viata de mortificari atroce
si calauzit de invataturile maestrului Marpa Lotsawa, a reusit sa ajunga la eliberarea spirituala si la deplina cunoastere.

Personalitatea fascinanta a lui Milarepa transpare atat din istorisirea pe care Rechung o relateaza, cat si din cantecele sale, care, continand esenta invataturii budiste, continua sa aiba si astazi un puternic ecou in toate scolile si sistemele filosofice din Tibet.CUPRINS:

 

CUVANT INAINTE 7

CAPITOLUL I
Descendenta si nasterea 17

CAPITOLUL II
Gustul Suferintei 31

CAPITOLUL III
Practicarea artei negre 41

CAPITOLUL IV
In cautarea sfintei Dharma 65

CAPITOLUL V
Incercarile si penitenta 77

CAPITOLUL VI
Initierea 119

CAPITOLUL VII
Calauzit de Guru 127

CAPITOLUL VIII
Despartirea de invatator 149

CAPITOLUL IX
Renuntarea 167

CAPITOLUL X
Meditatia in singuratate 177

CAPITOLUL XI
Sihastriile 237

CAPITOLUL XII
Nirvana 249

ANEXA 315

COLOFON 318

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0292 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.