Medicina, nutritie si buna dispozitie

Medicina, nutritie si buna dispozitie
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 240

DESCRIERE

Medicina, nutritie si buna dispozitie - Simona Tivadar

 
Îmbuibă-te, creștine, e post!
 
Ia, hai, toată lumea la oglindă și să-mi spuneți ce vedeți în ea! Cumva sunteți mici de înălțime, bruneți, cu tenul de culoare gălbuie, cu ochii oblici și pleoape aproape invizibile?
 
Presupunând că nu aparțineți rasei galbene – să nu aud comentarii deplasate, rasiste, de superioritate a „albior“! – și nici nu aveți – Doamne ferește! – insuficiență renală, răspunsul va fi clar nu.
 
Atunci de ce, de ce, Dumnezeule, vă îndopați cu soia? Toată baba din Drumul Taberei și toată corporatista subit pioasă, toată lelea din Bonțida și tot politicianul veros țin post devorând hectare de soia în cele mai ridicole forme comestibile: crenvurști de soia, șnițele de soia, pate vegetal, ca să nu mai vorbesc de tofu și așa-zisul „lapte de soia“ (o mizerie de băutură fără nici o legătură cu laptele – conținând apă, zahăr și boabe de soia), de burgeri de soia, margarină, smântână sau în ghe țată de soia.
 
Ce post e ăsta în care numa’ la foale vi-i gându’, să le umpleți, ca să vorbesc și eu ca distinsul Marius Chicoș Rostogan? Cu zece mâini și-ar fi făcut bunica mea cruci văzând meniul de post complet lipsit de orice austeritate, dar mai ales de orice urmă de bunsimț: ligheane de cartofi prăjiți sau salate orientale înecate în ulei, tone de humus (fără să vă gândiți că are pastă de susan, deci multe grăsimi), salate cu tofu, șniţele, pateuri și foietaje făcute cu naiba știe ce vaseline improprii până și pentru uns țâțânile ușilor, tot felul de mizerii de dulciuri pompos numite „vegetale, de post“, mustind de grăsimi și evident hipercalorice.
 
Ca să nu mai vorbesc de obiceiul de a ronțăi ca hamsterii bulimici nuci, alune, fistic, semințe, ca și când din ele s-ar extrage apă de izvor, nu uleiuri care au 800 kcal/100 ml (cam cât o tablă și jumătate de ciocolată mare).
 
Păi nu e de mirare că la sfârșitul postului sunteți mai grași și mai bolnavi marea majoritate! Curg la cabinet cazurile cu niveluri enorme de colesterol și trigliceride, cu diabet dezechilibrat de la atâta evlavie subită ce i-a lovit pe români, de nu se mai trezește nici unul din anes tezie dacă nu există icoane în salonul de postoperator, unde năvălesc neamurile cocoșate de sucuri „naturale“ și pro - duse „de post“...
 
 
DIN CUPRINS:
 
Cuvânt înainte
 
Dreptul la opinie se câștigă
 
Anotimpuri şi sărbători mai ales culinare
 
Îmbuibă-te, creștine, e post!
Eu nu ţin post. Tu crezi că ţii?
Moș Crăciun cu plete dalbe a venit de prin tibeți.
Mallul face sărbătoarea
Trei escroci se întâlniră/ Raza soarelui/ De bănuți vă jumuliră
 
Ia mai trântește- le ușa- n nas, creștine!
De mâine încep o viaţă nouă! Hai, de poimâine
Anul Nou e hăbăuc
Țâfnoșenii de primăvară
Manichiura nu contează, sărbătorile, da!
Inşiră-te mărgărite... medicale Recviem pentru cârnați
Europa unită în jurul bucatelor
 
CUTREMURĂTOR! Ce mesaj SFÂŞIETOR transmite o doctoriță pe internet
Se poartă poşetuţa dotată cu lopată şi un iubit asistent la dializă
Mi-e dor de grasul vesel și fericit!
Drob vegan, categoria muls 
 
...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina/Sanatate

Created in 0.0230 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.