La hotarul dintre lumi. Studii de etnologie romaneasca

La hotarul dintre lumi. Studii de etnologie romaneasca
Preț: 22,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 560

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Forţat să penduleze tot timpul, în cercetările sale, între civilizaţia şi cultura arhaică, pe care urmăreşte s-o inţeleaga, şi între civilizaţia şi cultura modernă, în care traieşte efectiv, atât el, cât şi relicvele lumii străvechi, pe care le studiază.

Solicitat apoi să perceapă interferenţele dintre real si fantastic, dintre sacru şi profan, dintre magic şi ritualic, dintre simbolic şi ezoteric – nu numai imaginar -, la intrataierea dintre lumi, ştiinta insăşi a etnologiei îl plasează din pornire într-un punct de rascruce al credinţelor, ideilor, mentalitatilor, aspectelor şi formelor de viaţă.

E şi motivul pentru care am intitulat volumul de faţă „La hotarul dintre lumi”, dorind prin aceasta să relevăm complexitatea şi totodată dificultatea demersurilor ştiintifice intr-un domeniu a cărui importanţa scapă încă multora.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0212 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.