La capatul lumii

La capatul lumii
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 144
Format: 11*20

DESCRIERE

La capatul lumii. O nuvelă captivantă despre creștinarea locuitorilor nordului îndepărtat de către misionarii ruși  - Nikolai Leskov

 


Nikolai Leskov este un clasic al literaturii ruse despre care criticii spun că a avut nenorocul să fie contemporan cu Tolstoi și Dostoievski, motiv pentru care a rămas mai puțin cunoscut. Tolstoi îl considera „cel mai bun cunoscător al sufletului rus”, iar Cehov îl considera printre dascălii săi în ale scrisului. 

La capătul lumii surprinde dificultățile propovăduirii credinței ortodoxe în lumea exotică a Nordului îndepărtat, cu riscurile și defectele la care este supusă predica atunci cînd ea devine politică imperială. Cititorul este readus în universul mărturisirilor din Duhovnicul închisorilor a arhimandritului Tihon sau al Povestirilor ortodoxe de Anton Cehov, apărute în seria de proză la Editura Cathisma și care s-au bucurat de un mare succes la public. 
Este povestea prieteniei dintre un episcop cărturar trimis într-o eparhie din Nordul îndepărtat și un ieromonah lipsit de carte, dar bogat în experiență duhovnicească. Teoria Academiei teologice din Sankt-Petersburg se lovește de practica unui monah provenit din rîndurile băștinașilor închinători la idoli. Povestirea are la bază personaje reale, după cum o mărturisește însuși Leskov: „Nu găsesc nici un motiv să ascund faptul că arhiereul ale cărui amintiri alcătuiesc această povestire este nimeni altul decît regretatul arhiepiscop al Iaroslavului, Înaltpreasfinția Sa Nil, care a povestit toate aceste întîmplări unui locuitor al Sankt-Petersburgului, contemporan nouă, persoană demnă de încredere și onorabilă…”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Diverse/Literatura/Apocrife

Created in 0.0210 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.