Istoria crestinismului

Istoria crestinismului
Preț: 36,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-7881-58-8
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 488
Categoria: Religie

DESCRIERE

„Istoria creştinismului”, operă a unui colectiv de cercetători prestigioşi, este o lucrare de referinţă, un fundament esenţial ce prezintă, de multe ori fără a intra în detalii, marile teme ale istoriei religiei monoteiste întemeiate de Iisus Hristos.

Pornind de la această premisă, de la pistele de cercetare oferite, orice lector motivat va căuta să lumineze multe dintre chestiunile pe care autorii încearcă să le descifreze, cu mijloacele unei lucrări de o asemenea anvergură.

… autorii, cercetători şi cadre universitare la instituţii de prestigiu, recurg la o perspectivă obiectivă. De multe ori, aceasta pare că îndepărtează misterul, partea de taină a creştinismului, ceea ce constituie însăşi esenţa creştinismului, dintr-un anumit punct de vedere.

Pe de altă parte însă, obiectivitatea trebuie privită şi ca o invitaţie la propria stare interogativă a creştinului, în primul rând. Ca să-l cunoaştem mai bine pe Celălalt trebuie să ne cunoaştem la rece, mai bine, pe noi înşine. Acesta este şi marele pariu al societăţii contemporane căreia Istoria i se adresează: îl cunoaştem pe Celălalt, pornind de la cunoaşterea propriei noastre culturi şi civilizaţii, fundamentată pe două mii de ani de creştinism.

Presupunem ca o cunoastere a crestinismului, a elementelor fundamentale ale doctrinei sale, a evenimentelor care i-au marcat istoria, a etapelor adaptarii sale la aceasta lume, tine de o minima cultura generala.

Destinata unui public larg, aceasta lucrare colectiva ii va interesa pe cititorii crestini dornici sa-si aprofundeze cuostintele si, mai mult pe toti cei care, prin simpla curiozitate intelectuala sau pentru a intelege mai bine mediul propriu dar si cultura celuilalt, doresc sa cunoasca istoria unei religii care, pana atunci, le ramanea nedezvaluita.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0363 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.