Involutia umana. O alternativa vedica la teoria darvinista

Involutia umana. O alternativa vedica la teoria darvinista
Preț: 79,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 672
Categoria: Dezvaluiri

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

...inainte sa ne intrebam cum au ajuns oamenii sa existe, trebuie sa punem intai intrebarea “Ce este o fiinta umana?”. Astazi majoritatea oamenilor de stiinta presupun ca oamenii sunt o simpla combinatie de elemente chimice obisnuite.

Noi am concluzionat, totusi, ca este mai rezonabil, pe baza probelor stiintifice existente, sa incepem prin presupunerea ca oamenii nu sunt compusi numai din materie, ci din toate cele trei elemente – materia obisnuita, materia subtila din minte si constiinta.

Dupa ce toate acestea au fost stabilite, a fost normal sa presupunem ca si cosmosul este impartit in regiuni cu diferite cantitati ale acestor trei substante. De asemenea am presupus ca in fiecare regiune exista fiinte constiente, de diferite grade si puteri, cu corpuri adaptate la conditiile de acolo.

Cu aceste elemente de baza demonstrate, este timpul sa le integram intr-o explicatie completa a ceea ce numesc eu decaderea umana, intr-o forma specific vedica. Pentru a folosi termenii vedici, nu am evoluat din materie; mai degraba, am decazut, sau am coborat de la nivelul de constiinta spirituala pura...

...procesul prin care sinele constient coboara in taramul energiei materiale, si este pozitionat in interiorul unui corp, este intelesul primar al decaderii, asa cum l-am definit. Insa exista un alt sens in care decade sinele constient. In functie de calitatea constiintei, un sine constient poate primi orice tip de corp.

Corpul uman este foarte valoros, deoarece in forma umana sinele constient poate intelege diferenta dintre spirit si materie, si poate progresa pe drumul inapoi catre casa spirituala initiala.

Totusi, daca un sine constient se foloseste gresit de forma umana, va lua nastere dupa moarte intr-un corp mai prost echipat pentru constiinta de sine. Sinele constient poate sa coboare in planul animal sau botanic. Daca se intampla asa ceva, sinele constient trebuie apoi sa treaca prin nasteri in diferite specii inainte sa atinga iarasi forma umana. Acest proces poate fi caracterizat printr-un soi de evolutie spirituala.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0349 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.