Invataturile lui Mulla Nasruddin. Pilde hazlii din intelepciunea sufita

Invataturile lui Mulla Nasruddin. Pilde hazlii din intelepciunea sufita
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-8460-47-5
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 296

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Invataturile lui Mulla Nasruddin. Pilde hazlii din intelepciunea sufita - Editura Mix …metoda folosita de el este o metoda originala. Folosea un limbaj usor de înteles de către oameni si glumea într-un mod sugestiv. -Mă iubesti, Mulla? a soptit fata. -Bineînteles că te iubesc, a soptit la rândul lui Mulla Nasruddin. -Atunci te însori cu mine? a întrebat ea. -Hai să nu schimbăm subiectul, a zis Nasruddin. -Mulla, a întrebat un om când s-a întâlnit cu Mulla Nasruddin, care era întotdeauna nepăsător în ciuda necazurilor care nu-l ocoliseră deloc, cum reusesti tu să rămâi atât de voios si de calm? -Ei bine, a răspuns Nasruddin, am învătat să cooperez cu inevitabilul. Mulla Nasruddin vorbea peste gardul din spatele curtii cu vecinul. -Ai văzut, a zis vecinul, în ce hal a explodat azi-noapte soba lui Iusuf? Explozia a aruncat-o pe ea si pe bărbatu-său prin usa din fată direct în stradă! -Da, a zis Mulla. E prima dată în treizeci de ani când ies împreună din casă. Odată ca niciodată, Nasruddin s-a dus la piată si a instalat un panou pe care scria: -Pe acela care mi-a furat măgarul îl rog să mi-l înapoieze, iar eu am să i-l fac cadou. -Nasruddin! au exclamat oamenii din oras, de ce să pui un astfel de panou? -În viată există două daruri mari, a răspuns Nasruddin. Unul e să găsesti ceva ce-ai pierdut, iar celălalt e să dăruiesti cuiva ceva ce iubesti. Regele si Mulla Nasruddin ajung într-un oras străin. -Mulla, spuse regele, hai să ne deghizăm si să ne plimbam prin oras pentru a vedea cum gândesc si cum reactionează oamenii. Zis si făcut. Curând regele îsi dădu seama că oamenii nu îl cunosteau si nu reactionau în nici un fel în prezenta lui însă majoritatea oamenilor îi zâmbeau lui Mulla. Până la urma nu mai răbdă situatia si spuse: -Mulla mi-ai spus că nu ai mai fost în acest oras însă se pare ca tu cunosti foarte multi oameni aici. -De ce majestate? -Pentru că am văzut foarte multi oameni care îti zâmbesc -Explicatia e foarte simpla maiestate. Vedeti dumneavoastră, eu am fost cel care le-am zâmbit primul.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0327 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.