Invataturile lui Don Carlos. Aplicatii practice ale lucrarilor lui Carlos Castaneda

Invataturile lui Don Carlos. Aplicatii practice ale lucrarilor lui Carlos Castaneda
Preț: 32,70 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
ISBN: 973-9380-50-6
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 256

DESCRIERE

… luptătorii contează pe conştiinţa morţii lor inevitabile, făcând fiecare lucru ca şi când acela ar fi ultima lor luptă şi, deci, cea mai bună. Având moartea alături, ca tovarăş constant, care infuzează fiecare act cu putere, ei transformă timpul lor, ca fiinţe pe acest Pământ, în magie.

Conştiinţa morţii inevitabile le conferă dezinteresul care îi eliberează de orice legătură, fără să le inculce în acelaşi timp negarea. Detaşaţi de orice, conştienţi de durata scurtă a vieţii şi aflaţi într-o luptă permanentă, războinicii încep să aranjeze ordinea lumii, prin puterea deciziilor lor.

Ei lucrează în fiecare clipă pentru a dobândi controlul aspra lor înşişi şi, prin aceasta, aspra lumii lor personale. Luptătorii iau frâiele vieţii în propriile mâini şi o conduc strategic. Fiecare lucru mărunt face parte din strategia lor. în fapt, controlul şi strategia sunt doi factori mereu prezenţi în felul în care ei se mişcă prin viaţă.

Importanţa de sine este tronul pe care stă dictatorul fiecărei persoane: ego-ul. Şi acesta preia controlul fiinţei noastre prin intermediul importanţei de sine, până la punctul în care ajungem să ne identificăm cu egoul şi să credem că alte părţi ale fiinţei noastre nu mai există.

Toate emoţiile consumatoare de energie sunt obiceiuri destabilizatoare, cum ar fi mila de sine, gelozia, invidia, ranchiuna, depresia ş. a. şi sunt posibile numai din cauză că ne simţim importanţi.

Lupta împotriva importanţei de sine este poate cea mai grea dintre toate pentru toţi luptătorii; iar reuşita este prin urmare una din cele mai importante victorii. Aproape toate exerciţiile pe care le sugerez în această carte, ca şi toate cele pe care don Juan le-a explicat ucenicului său, sunt utile pentru diminuarea şi eliminarea importanţei de sine.

… acesta este un ghid pentru învăţăturile lui don Juan Matus şi Carlos Castaneda, scris de cineva care "cunoaşte", adică de Victor Sanchez. Victor a petrecut 15 ani în mijlocul popoarelor indigene din Mexic care, trăind retrase în munţi, au păstrat vie calea deschisă de vechii tolteci. Munca sa printre ei nu a fost una de investigaţie academică, ci aceea a unui practicant dornic să păstreze şi să conserve tradiţia acestora. Mai mult, el ţine în întreaga lume ateliere pentru practicarea tehnicilor descrise în această carte. (Jose Stevens)

CUPRINS:

Introducere... 9

Partea întâi: Realitatea lui don Juan... 25
Capitolul unu: Emanaţiile vulturului. Un univers al câmpurilor energetice... 27
Capitolul doi: Sigiliul impecabilului... 39

Partea a doua: Lucrul special cu realitatea obişnuită (Practicile părţii drepte)... 45
Capitolul trei: Corpul ca un câmp de energie sau calea către puterea personală... 47
Capitolul patru: Arta şi practica stalkingului... 75
Capitolul cinci: Inacţiunile sinelui personal... 107

Partea a treia: Calea către o altă realitate (Practicile părţii stângi)... 139
Capitolul şase: Oprirea dialogului interior sau cheia uşii dintre lumi... 141
Capitolul şapte: Atenţia magică... 167
Capitolul opt: Organizarea visării... 181
Capitolul nouă: Corpul ca şi conştiinţă... 201
Capitolul zece: Cea mai mare dragoste a luptătorului... 215

Consideraţii suplimentare... 229
Biografia cărţilor lui Carlos Castaneda... 233

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0366 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.