Intru Inceput: Sfintii Parinti si oamenii de stiinta despre cunoastere si evolutionism

Intru Inceput: Sfintii Parinti si oamenii de stiinta despre cunoastere si evolutionism
Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-95088-3-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 395
Format: 21*30

DESCRIERE

Întru început: Sfinții Părinți și oamenii de știință despre cunoaștere și evoluționism - Alexandru Anastasiu

 
În această carte este scris, într-un mod alert dar cuprinzător, despre problema cunoașterii, așa cum ne-a fost revelată de Sfinții Părinți și așa cum este văzută de către oamenii de știință contemporani. Trebuie să știm că, pe de o parte, Sfinții Părinți au avut o revelație fără de greșeală nu numai în problemele teologice, ci și în cunoașterea creației, chiar și în partea istorico-științifică a ei, iar, pe de altă parte, concluziile științifice nu sunt fapte incontestabile, ci rezultatul interpretării unor date științifice, pe baza unei concepții metafizice subiective a cercetătorilor.

Ca exemplu și studiu de caz am luat evoluționismul, cu cele trei axiome ale sale nedemonstrate și nedemonstrabile: uniformismul, timpul îndelungat și proveniența dintr-un filament primordial. Am arătat, atât cu argumente patristice, cât și cu dovezi științifice, inconsistența, incoerența și falsitatea celor trei axiome.

Apoi am tratat, pe scurt, religia lui (care include chiar și un ritual bine definit, stări extatice înșelătoare care au insuflat, la modul cel mai concret, scrierile evoluționiste) și măsluirile de care el se folosește. Am făcut o paralelă, punct cu punct, hinduism║evoluționism, arătând că evoluționismul este un hinduism îmbrăcat în veșminte lingvistice științifice. Am făcut și o comparație limpede între Ortodoxie și evoluționism, arătând că sunt cu totul incompatibile. Am arătat că problema religioasă contemporană cea mai periculoasă nu este ateismul, ci teismul globalizat care se folosește de evoluționism ca armă de propaganda fide.

De asemenea am adus, în toate punctele referitoare la evoluționism, renumite și atât de răspândite azi, prin atâtea mijloacele educative constrângătoare psihic și emoțional, dar fără vreun fundament științific real, dovezi științifice palpabile, incontestabile, care demonstrează într-un mod definitiv că acesta nu este adevărat, nu este rodul unor cercetări empirice, ci este doar o falsă știință între atâtea care au fost și vor mai fi, o metafizică religioasă bazată pe păreri preconcepute, o resuscitare a vechiului origenism.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0268 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.