Interpretarea basmelor

Interpretarea basmelor
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2019

DESCRIERE

Interpretarea basmelor -  Marie-Louise von Franz

 
Dintre toate tipurile de literatura mitologică, basmele sunt cele mai simple şi mai pure expresii ale inconştientului colectiv, oferind o excelentă înţelegere asupra tiparelor de bază ale psihicului omenesc. Fiecare popor sau naţiune are propriul său fel de a experimenta această realitate psihică şi de aceea studiul basmelor din întreaga lume este o foarte bună modalitate de familiarizare cu experienţele arhetipale ale omenirii.
Scrisă elegant, cu o erudiţie impresionantă, cartea de faţă oferă un scurt istoric al interpretărilor date basmelor de-a lungul timpului, apoi prezintă pe larg metoda de analiză a autoarei, aplicată pe un basm al fraţilor Grimm, Cele trei pene. Cartea se încheie cu o discuţie amplă referitoare la conceptele de umbră, anima şi animus, captivantă atât pentru specialiştii în psihologia lui Jung, ci şi pentru publicul larg.
 
CUPRINS:
 
Nota editorului
Mulţumiri
Prefaţă la ediţia germană din 1986

Interpretarea basmelor
1. Câteva teorii asupra basmelor
2. Basme, mituri şi alte povestiri arhetipale
3. O metodă de interpretare psihologică
4. Interpretarea unui basm. Cele trei pene
5. Cele trei pene. Continuare
6. Cele trei pene. Încheiere
7. Umbra unui bărbat
8. Provocarea animei
9. Femeia, umbra şi animusul în basme
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0238 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.