Inteligenta emotionala in Leadership

Inteligenta emotionala in Leadership
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: 2-a
Pagini: 372

DESCRIERE

Inteligenţa emoţională în Leadership - Daniel Goleman, richard Bayatzis, Annie McKee

În paginile cărţii de faţă se regăsesc experienţele multor lideri cu o inteligenţă emoţională deosebită. Din cercetarea acestor cazuri, au ieşit la iveală răspunsuri la întrebări vitale privind conducerea bazată pe inte-ligenţă emoţională. De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor, pentru a fi eficienţi? De unde îşi trage forţa lăuntrică un lider? Cum îi inspiră pe cei din jur? Cum creează un climat favorabil inventivităţii, performanţei şi relaţiilor interumane?
 
Iar răspunsurile sunt esenţiale, pentru că dimensiunea emoţională a activităţii de conducere – uneori invizibilă, alteori ignorată – determină cât de bine vor funcţiona toate celelalte aspecte organizationale. Altfel spus, acţiunile liderilor şi stările lor de spirit au un impact covârşitor asupra celor pe care îi îndrumă.
 
Conducerea bazată pe inteligenţă emoţională inspiră şi stimulează pasiunea şi entuziasmul; de asemenea, susţine motivaţia şi devotamentul. Cei care şi-au dezvoltat abilităţile emoţionale au început să se cunoască mai bine, să manifeste mai multă empatie, să dea dovadă de mai multă stăpânire de sine şi să beneficieze de relaţii interumane mai armonioase. În final se dovedeşte că maniera în care relaţionăm cu noi înşine şi cu ceilalţi, numită de Daniel Goleman „inteligenţă emoţională“, garantează reuşita în viaţă într-o măsură mai mare decât acumularea de titluri şi diplome.
 
CUPRINS:
 
Prefata
Multumiri
 
Partea intai Puterea inteligentei emotionale
 
Capitolul 1
Conducerea bazata pe inteligenta emotionala
 
Capitolul 2
Conducerea rezonabila
 
Capitolul 3
Neuroanatomia conducerii
 
Capitolul 4
Repertoriul conducerii
 
Capitolul 5
Stilurile distante. A fi aplicate cu precautie
 
Partea a doua Cum se formeaza un lider
 
Capitolul 6
Cum sa deveniti un lider rezonant
 
Capitolul 7
Motivatia schimbarii
 
Capitolul 8
Metamorfoza. Aplicarea schimbarilor in conducere
 
Partea a treia. Construirea unei organizatii inteligente din punct de vedere emotional
 
Capitolul 9
Realitatea emotionala a echipei
 
Capitolul 10
Realitatea si viziunea ideala
 
Capitolul 11
Crearea unor chimbari durabile
 
Anexa A
EI versus IQ
 
Anexa B
Inteligenta emotionala

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0350 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.