Inima zdrobita. Destinul unui tata

Inima zdrobita. Destinul unui tata
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-973-136-591-6
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 328

DESCRIERE

Inimă zdrobită. Destinul unui tată - Vladimir Scerbinin
 
Cartea aceasta e un poem. O curgere de frumusețe interioară cum rar mi‑a fost dat să descopăr în lecturile cotidiene. Autorul‑personaj crește sub ochii cititorului și se lasă prins în icoană. De altfel, autorul cărții este un om care și‑a hrănit libertatea duhovnicească din convertirea imaginii în icoană. Un poem despre viață curată, moarte și înviere, un poem de­spre Hristos în tot și în toate. Un poem‑pathos ale cărui strofe, legate cu sânge și viață, alcătuiesc un comentariu la Evanghelia Mântuitorului în cel mai personal mod cu putință. 
Cum să nu tresară inima în tine, cititor fiind, când în mâini ții o carte‑inimă, un neașteptat poem‑inimă?! Și afli, cuprins de uimirea smereniei, că „viața omului este istoria unui grăunte care se alimentează de undeva din adâncuri, se umple de lumină cu o maturitate aurie asemenea cerii de albină pentru ca, mai târziu, după ce a căzut pe pământ, să crească înălțându‑se până la cer. Asta, desigur, dacă nu va putrezi în temnița întunecată și umedă a răului”. O carte‑căutare. Pe care, citind‑o, te redescoperi altul. O tra­du­cere lină, dintr‑o rusă pașnică și dăruitoare de mălini înfloriți în suflet. 
Părintele Constantin Necula 

Din această carte se revarsă duhul întâlnirilor cu mari asceţi ai ­Ortodoxiei din secolul al XX-lea: arhimandritul Ioan Krestiankin, arhi­mandritul Serafim Rozenberg, episcopul Vasile Rodzeanko şi alţii. ­Astfel, ea reprezintă o continuare și o completare a binecunoscutei cărți Nesfinții sfinţi a părintelui Tihon Şevkunov, care a fost coleg cu autorul la Institutul de ­Cinematografie şi împreună cu care a pornit pe drumul Bisericii.
 
CUPRINS:
 
1. Pe celalalt mal
2. Nasterea in chinuri
3. Fantomele de pe Neva
4. "Incearca, dar sa stii..."
5. Atingerea cerului
6. Vremea peregrinarilor
7. Chemarea pesterilor stravechi
8. Martorii
9. Istorii manastiresti
10. Iesirea
11. De la icoana la film
12. Inatlnire din Moscova
13. Aristocratul
14. Pelerinii vrajiti
15. Siria. schijele
16. Soarta unui peregrin
17. Inima zdrobita
18. Viata de dupa moarte

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0269 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.