I Ching terapeutic

I Ching terapeutic
Preț: 21,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 192

DESCRIERE

…este un comentariu specializat si deseori detaliat pentru fiecare linie a fiecarei hexagrame. Acest comentariu este facut in mod esential asupra aspectelor medicale ale fiecarei situatii corespunzatoare hexagramelor. El este deseori imbogatit, intr-un stil foarte liber, prin ilustrari filozofice sau povestiri personale.

... axa principala a acestui text este legatura fundamentala care exista intre I Ching si cele 64 de hexagrame ale sale, pe de o parte, si patratul magic al lui Mercur, cu cele 64 de case ale sale, de cealalta parte. Pentru Francis Prade nu era vorba despre o simpla legatura, ci de o adevarata identitate, I Ching fiind o emanatie a patratului lui Mercur, fiecare hexagrama avandu-si locul intr-o casa a patratului; acest patrat definind adevarata ordine a hexagramelor. In acelasi mod, el a vazut o identitate intre cele 81 de capitole ale lucrarii „Tao te king" si cele 81 de case ale patratului magic al Lunii.

Cel de al doilea element fundamental este proiectia geografiei corpului uman pe patratul lui Mercur si, plecand de aici, asupra hexagramelor din I Ching. Este evident ca aceasta viziune revolutioneaza conceptiile despre patratul lui Mercur, despre I Ching si despre folosirea lor, care modifica bazele traditionale ale acupuncturii. Patratul lui Mercur devine ca o carte deschisa asupra legilor fundamentale ale sanatatii si ale vietii in general. In afara legilor sale matematice specifice care devin concrete si tangibile, el este imbogatit de legea mutatiilor atasata hexagramelor care va uni de acum inainte casele patratului. Este creata astfel o adevarata cosmogonie a corpului, a sanatatii si a vietii in general. La functiile traditionale ale I Ching-ului se adauga cea a unui analogic manual al sanatatii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0363 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.