Hrana vie prin agricultura biologica

Hrana vie prin agricultura biologica
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-97873-6-3
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 136

DESCRIERE

Hrana vie prin agricultura biologica …astazi se cunoaste la ce rezultate dezastruoase sa ajuns prin chimizarea suprafetelor agricole, adica prin folosirea intensiva a ingrasamintelor chimice, a fungicidelor, ierbicidelor, insecticidelor: -distrugerea humusului; -transformarea solului in pamant mort (prin distrugerea bacteriilor din sol, a miliardelor de rame si a altor vietuitoare care asigurau bunastarea pamantului); -infestarea chimica cu nitrati, nitriti si pesticide (cu efect cancerigen, accentuat la copii sub 6 ani); -otravirea apelor din panzele freatice de mica adancime. Pentru regenerarea pamantului este nevoie de un timp indelungat (8-12 ani) folosind compostul natural, rotatia si cultivarea de lucerna sau trifoi. Dintre tarile cu o agricultura biologica intr-o continua expansiune (circa 7-8% din totalul pamantului cultivat) fac parte Germania, Italia, Austria, Suedia… CUPRINS: Prefata 1.Situatia actuala a dezvoltarii agriculturii biologice in Europa, cu deosebire in Germania si Elvetia Agricultura eco-protectiva. Dezvoltarea agriculturii biologice. Cererea de produse agroalimentare biologice. Probleme de rentabilitate. Sprijinirea agriculturii biologice de catre stat. 2.Conversia de la agricultura conventionala la agricultura biologica Generalitati. Ce trebuie sa faca un agricultor care s-a hotarat sa practice agricultura biologica. Un exemplu de conversie. 3.TEHNOLOGII BIOLOGICE DE CULTIVARE A PLANTELOR 3.1.Cultura mare, pasuni si fanete Studiul si ameliorarea conditiilor locale de mediu. Masuri de ameliorare a solului. Asolamentul. Folosirea ingrasamintelor in agricultura biologica. Samanta si materialul saditor. Controlul bolilor si daunatorilor. Controlul buruienilor. Notiuni de pratotehnica biologica. Organizarea terenului agricol, controlul poluarii, protejarea solului, a apei si a aerului in zona. 3.2.Legumicultura Fertilizarea in legumicultura. Substraturi de cultura. Aburizarea. Samanta si rasadul. Cultura sub sticla sau folie. Intreprinderi regumicole mixte. 3.3.Pomicultura Materialul saditor. Intretinerea solului din livezi. Conversia in pomicultura. 3.4.Viticultura si vinificatia Intretinerea solului in plantatiile viticole. Fertilizarea. Materialul saditor. Sistemul de sustinere. Protectia plantelor. Vinificatia. 3.5.Plantele medicinale si aromatice 3.6.Culegerea de plante, ciuperci si fructe de padure din flora spontana 4.TEHNOLOGII BIOLOGICE DE CRESTERE A ANIMALELOR Generalitati. Incarcatura la hectar. Alimentatia. Achizitionarea de animale. Probleme sanitar-veterinare. Transportul animalelor si sacrificarea. Apicultura biologica. 5.TRANSPORTUL SI DEPOZITAREA PRODUSELOR AGRICOLE 6.PRELUCRAREA PRODUSELOR BIOLOGICE 7.VALORIFICAREA PRODUSELOR BIOLOGICE 8.MASINI SI UTILAJE AGRICOLE 9.DREPTATEA SOCIALA 10. CONTROLUL, CERTIFICAREA SI ACREDITAREA 11.ANEXE 12.BIBLIOGRAFIE

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0232 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.