Ghidul cultivatorului de legume

Ghidul cultivatorului de legume
Preț: 29,50 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - in stoc
ISBN: 973-40-0938-1
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 238

DESCRIERE

Ghidul cultivatorului de legume - Dumitru Indrea, Alexandru Silviu Apahidean …cultura legumelor, ca domeniu de activitate productiva, in exploatatii cu caracter familial (productie de piata), prezinta o mare importanta social-economica, deoarece asigura produse alimentare cu mare valoare biologica (vitamine, fermenti, hormoni, acizi organici, substante volatile), cu efecte bioenergizante si terapeutice, apreciate tot mai mult in hrana omului modern. Pe de alta parte, producatorul dispune de numeroase posibilitati de valorificare a priceperii si eforturilor, prin obtinerea unor rezultate de productie deosebite (productii mari, timpurii, de calitate) care sa-i aduca satisfactii materiale si morale justificate. ………….. Cartea „Ghidul cultivatorului de legume“ îşi propune ca, într-un număr de pagini relativ redus, să ofere o informaţie cât mai bogată şi actualizată asupra tehnologiei de cultură a principalelor specii de legume în câmp şi spaţii protejate temporar. Aşa se explică şi stilul foarte concis şi modul de exprimare telegrafic al unor părţi din lucrare. Atenţionările speciale ce se fac au ca scop evitarea unor greşeli ce se repetă mai des în producţie. Lucrarea se adresează atât specialiştilor, fermieri în exploataţii mai mari, cât şi grădinarilor sau cultivatorilor de legume din grădinile familiale. CUPRINS: Prefaţă I. Particularităţile tehnico-economice ale culturii legumelor (Indrea D.) Intensivizarea culturilor de legume Specificul organizării producţiei de legume; amplasarea, alegerea şi amenajarea terenului Dotarea tehnico-materială Structura culturilor, asolamentul şi rotaţia II. Lucrările solului în legumicultură (Indrea D.) Lucrările solului în sistemul convenţional (clasic) Orientări noi în sistemele de lucrare a solului III. Fertilizarea culturilor de legume (Apahidean Al.) Specificul nutriţiei minerale al plantelor legumicole Ingrăşămintele şi sistemul de fertilizare IV. Producerea răsadurilor pentru culturile de legume (Indrea D.) Scopul şi importanţa producerii răsadurilor Spaţiile de producere a răsadurilor şi pregătirea lor Amestecurile de pământ folosite Tehnologia producerii răsadurilor V. Semănatul legumelor în câmp (Apahidean Al.) Epoca de semănat Metode de semănat Tehnica şi mijloacele de semănat Cantitatea de sămânţă Adâncimea de semănat VI.Plantarea răsadurilor (Apahidean Al) Epoca de plantare Timpul potrivit pentru plantare Pregătirea răsadului în vederea plantării Metodele şi tehnica plantării Adâncimea de plantare VII.Intreţinerea culturilor de legume Combaterea îmburuienării (Indrea D.) Irigarea culturilor (Apahidean Al.) Combaterea bolilor şi dăunătorilor (Apahidean Al.) VIII.Legumele cultivate pentru rădăcini (Indrea D.) Morcovul Pătrunjelul Păstârnacul Ţelina de rădăcină Sfecla roşie Ridichile de lună Ridichea de vară şi iarnă IX.Legumele bulbifere (Apahidean Al.) Ceapa Usturoiul Prazul X.Legumele din grupa verzei (Indrea D.) Varza de căpăţână Varza de Bruxelles Varza chinezească Conopida Broccoli Guliile timpurii şi de toamnă XI.Legumele solano-fructuoase (Indrea D.) Tomatele Ardeiul Vinetele XII.Legumele cucurbitacee (Apahidean Al.) Castravetele Dovlecelul Pepenele verde Pepenele galben XIII.Legumele cultivate pentru păstăi şi boabe (Apahidean Al.) Mazărea de grădină Fasolea de grădină Porumbul zaharat XIV.Legumele verdeţuri şi condimentare (Apahidean Al.) Salata de grădină Spanacul Cicoarea de grădină Fetica Mărarul Cimbrul Leuşteanul Tarhonul Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0307 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.