Ghid de cultura pentru champignon, in sistem intensiv

Ghid de cultura pentru champignon, in sistem intensiv
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - in stoc
ISBN: 978-606-591-696-8
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 216

DESCRIERE

Ghid de cultura pentru champignon, in sistem intensiv. Vol.2 - Ioana Tudor …lucrarea este dedicata celei mai cultivate, mai cunoscute si mai consumate specii de ciuperci si anume Agaricus bisporus, champignon sau ciuperca de balegar, dar in sistem intensiv-industrial. Acest Ghid de cultura ciupercilor se adreseaza tuturor cultivatorilor, dar mai ales celor cu ciupercarii intensive. Sunt descrise toate lucrarile ce se aplica in cultura, pe flux tehnologic, tratamentele preventive, cu pesticide omologate, greseli ce pot fi evitate, lucrari noi precum CAC - ing., prevenirea si combaterea eventualelor boli si daunatori, dezinfectiile cu produse noi, cantitatile de apa la udare, hibrizi si tulpini noi, randamentul si recoltarea. Nu au fost neglijate nici ambalarea, transportul, pastrarea ciupercilor, calitatea lor si chiar evacuarea compostului uzat si utilizarea acestuia in alte scopuri. Cele 174 de figuri sper sa va edifice si sa va ajute in depistarea eventualelor boli sau daunatori si sa nu fiti luati prin surprindere. CUPRINS: Prefaţă Capitolul 1. Incadrare sistematică Capitolul 2. Scurt istoric Capitolul 3. Sfaturi privind înfiinţarea unei ciupercării 3.1. Alegerea terenului pentru infiinţarea ciupercării 3.2. Situaţii nefavorabile de evitat la amenajarea ciupercăriei Capitolul 4. Amenajarea spaţiilor în ciupercăriile intensive Capitolul 5. Scurtă descriere a ciupercilor Capitolul 6. Nutriţia ciupercilor 6.1. Nutriţia cu azot 6.2. Nutriţia cu carbon 6.3. Nutriţia cu alte minerale Capitolul 7. Factorii biologici de cultură 7.1. Temperatura 7.2. Apa şi umiditatea 7.3. Cantitatea de aer sau ventilaţia 7.4. Influenţa pH-ului substratului de cultură 7.5. Iluminatul Capitolul 8. Tehnologia pregătirii compostului în sistem intensiv. 8.1. Suprafeţe şi hale de compostare 8.2. Pregătirea compostului sau a substratului 8.2.1. Compoziţia compostului 8.2.2. Pregătirea compostului în mod tradiţional, în platforme outdoor 8.2.3. Pregătirea compostului semiindoor sau faza parţial închisa 8.2.4. Compostarea indoor - complet închisă 8.2.5. Pasteurizarea în tunele - faza a IlI-a 8.2.6. Condiţionarea compostului 8.2.7. Calitatea compostului pasteurizat 8.2.8. Reţete de compost pentru cultura intensivă 8.2.9. Recepţia compostului şi a turbei cumpărate Capitolul 9. înfiinţarea şi conducerea culturii în sistem intensiv 9.1. Cultura pe rafturi în strat plan - metoda mai este denumită şi olandeză 82 9.2. In saci pe stelaje 9.3. Cultura în containere sau lăzi 9.4. Cultura în blocuri Capitolul 10. Tulpini şi hibrizi de Agaricus bisporus 10.1. Ciuperci de mărime medie 10.1.1. Ghid de cultură pentru hibrizii Korona de dimensiune medie 10.2. Hibrizi cu ciuperci mari, Ungaria 10.3. Hibrizi cu ciuperci brune, Ungaria 10.5. Hibrizi din Olanda . 10.7. Hibrizi din Spania 10.9. Alţi hibrizi Capitolul 11. Incubarea miceliului în substrat 11.1. Condiţii de microclimat de la incubare şi până la recoltare 11.2. Condiţii de microclimat recomandate de Champicomp.d.o.o. Kovin din Serbia Capitolul 12. Acoperirea cu turbă 12.1. Dezinfecţia termică a turbei 12.2. Aplicarea de suplimente cu azot 12.3. Lucrări de întreţinere după acoperire 12.4. CAC-ing sau Kek-ing 12.5. Aplicarea scarificării amestecului de acoperire 12.6. Condiţii de microclimat după scarificare Capitolul 13. Răcirea compostului Capitolul 14. Recoltarea ciupercilor 14.1. Execuţia recoltării 14.2. Alte lucrări ce se execută în perioada recoltărilor sunt: 14.3. Evaluarea culturii 14.4. Particularităţile tehnologice de cultură pe compost faza III, după Korona din Ungaria 14.5. Inducţia fructificării sau pregătirea apariţiei primordiilor 14.6. Apariţia primului val şi începerea recoltării Capitolul 15. Evacuarea substratului uzat Capitolul 16. Calitatea ciupercilor 16.1. Condiţii organoleptice . 16.2. Toleranţe 16.3. Condiţii de recoltare şi ambalare 16.4. Marcarea şi etichetarea Capitolul 17. Păstrarea ciupercilor si transportul 17.1. Păstrarea ciupercilor în condiţii frigorifice 17.2. Reglarea umidităţii relative a aerului în depozit 17.3. Prerăcirea 17.4. Prerăcirea in vid 17.5. Păstrarea în atmosferă modificată Capitolul 18. Protecţia fitosanitară a culturilor de ciuperci 18.1. Dezinfecţia şi dezinsecţia spaţiului în cultură intensivă 18.2. Prevenirea bolilor si dăunătorilor Capitolul 19. Boli şi dăunători la ciupercile Agaricus bisporus 19.1. Descrierea principalelor boli 19.1.1. Viroze 19.1.2. Bacterioze 19.1.3. Boli produse de ciuperci parazite 19.1.4. Boli produse de ciuperci saprofite sau competitoare 19.1.5. Macromycete 19.1.6. Forme teratologice sau anomalii 19.2. Dăunătorii ciupercilor Agaricus spp 19.2.1. încrengătura Nematoda - nematozii sau viermii substratului. 19.2.2. Ordinul Collembola - puricii ciupercilor 19.2.3. Ordinul Diptera - musculiţe, ţânţari, viespi 19.2.4. Familia Sciaridae - ţânţarii sau musculiţele ciupercilor 19.2.5. Familia Cecidomydae - muştele cecid 19.2.6. Familia Drosophylidae - musculiţele de oţet 19.2.7. Familia Sphaeroceridae - Borboridae 19.2.8. Ordinul Acarina - căpuşele sau acarienii ciupercilor 19.2.9. Familia Anoetidae 19.2.10. Familia Eupodidae 19.2.11. Familia Tarsonemydae - căpuşele roşii 19.2.12. Alţi dăunători Bibliografie Lista de figuri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0196 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.