Fericita Eufemia, stareta cu darul inainte‑vederii si al tamaduirii. Viata unei starete apostolice

Fericita Eufemia, stareta cu darul inainte‑vederii si al tamaduirii. Viata unei starete apostolice
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Autor:
ISBN: 978-973-136-821-4
Editura:
Anul publicării: 2010
Ediția: 2021
Pagini: 176
Format: 13*20

DESCRIERE

Fericita Eufemia, stareța cu darul înainte‑vederii și al tămăduirii. Viața unei starețe apostolice
 
… adeseori ascunse de privirea obisnuită, prin virtutea smereniei lor, sfintele si dreptele femei au luminat duhovniceste calea către tărâmul ceresc în toate timpurile.

Între ele străluceste chipul acestei eroine din zilele noastre, Fericita Eufemia de la Ravanita, asa cum este înfătisată în biografia de fată, scrisă cu dragoste de credincioasele ei fiice duhovnicesti.

Maica Eufemia a avut un minunat farmec si tărie a duhului. Înfătisarea sa din afară era oglindirea înclinatiei sale spre rugăciune. Lucrarea sa din afară nu avea limite. Ca tânără nevoitoare mireană ea a propovăduit Cuvântul lui Dumnezeu din sat în sat; a călăuzit marea ei obste si sute de mireni printre primejdiile trupesti si duhovnicesti ale celor Două Războaie Mondiale si sub jugul comunist; a întemeiat orfelinate, a educat tineri si a tradus scrieri patristice pentru învătătura duhovnicească a poporului său.

Lăuntric, stareta Eufemia a trăit în duhul vechilor Părinti ai pustiei: în post, în priveghere de toată noaptea si dormind doar asezată. Pentru aceasta Dumnezeu i-a dăruit darul înainte-vederii si al tămăduirii.

Înnoitoare a sase mănăstiri, ea a reîntemeiat viata monahală chinovială în tara sa în asa măsură, încât rânduiala monahală asezată de ea s-a folosit în mănăstirile de maici din întreaga Serbie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0440 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.