Fericirile evanghelice in viata noastra

Fericirile evanghelice in viata noastra
Preț: 9,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 120

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Fericirile evanghelice in viata noastra - Sf. Ioan de Kronstadt …pentru orice creştin, Fericirile rostite de către Domnul Iisus Hristos în Predica de pe Munte sunt o sumă esentială de repere ale vietii duhovnicesti: citite cu luare-aminte şi întelese în profunzime, ele alcătuiesc îndreptarul deplin al virtuţilor, calea sigură a fiecărui credincios spre fericirea sa personală în vremelnicie şi în veşnicie. Fericirile, care cuprind în puţine cuvinte o învăţătură atât de vastă, se înţeleg fără greşeală în sânul tradiţiei vii a Ortodoxiei, prin tâlcuirea celor care, în cei două mii de ani trecuţi de la venirea lui Hristos pe acest pământ, le-au înţeles deplin trăindu-le pe de-a-ntregul. Sfântul Ioan din Kronstadt, unul dintre sfinţii cei mai cunoscuţi şi cei mai iubiţi ai Ortodoxiei vremurilor din urmă, este unul dintre aceşti trăitori şi învăţători ai Bisericii. Cu limpezimea şi simplitatea care-i împodobesc toate scrierile, el ne îndrumă, fără vorbe de prisos, spre veşnicul nostru rost pe calea cu adevărat Domnească a Fericirilor evanghelice. ……………….. Aşadar, unde să găsim calea adevărată fericire? Care sunt poruncile după care trebuie să ne călăuzim, pe care trebuie să le împlinim, sa putem ajunge la ea? Trebuie să ne călăuziim după cele nouă porunci ale Domnului despre fericire, pe care El le-a rostit pe munte în auzul ucenicilor Săi şi a poporului şi care ni se cântă ori se citesc zilnic la Liturghie, la vohodul mic, când se deschid pentru prima dată uşile împărăteşti, ca să le ţinem minte şi să cugetăm totdeauna la ele. Ele sunt următoarele: 1)Fericiţi cei săraci cu duhul, că acelora este împărăţia cerurilor 2)Fericiţi cei ce plâng, că aceia vor fi mângâiaţi. 3)Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul 4)Fericiţi cei ce flămânzesc şi însetoşează de dreptate, că aceia se vor sătura. 5)Fericiţi cei milostivi, că aceia vor fi miluiţi. 6)Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu. 7)Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. 8)Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că acelora este împărăţia cerurilor. 9)Fericiţi veţi fi când vă vor ocărî pe voi, şi vă vor prigoni, şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind pentru Mine. Bucuraţi-va şi vă veseliţi, căci plata voastră multă este în ceruri. Iată calea către fericirea adevărată!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0352 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.