Factorul Evrica. Momentele Aha, insightul creativ si creierul

Factorul Evrica. Momentele Aha, insightul creativ si creierul
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-606-40-1153-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 336
Format: 13*20

DESCRIERE

Factorul Evrica. Momentele Aha, insightul creativ și creierul - John Kounios, Mark Beeman

 
„Aha! Asta era!" spunem de multe ori atunci când, brusc, realizăm ceva și ajungem la o înțelegere despre lume, despre noi înșine sau despre ceilalți pe care nu o aveam până în acel moment, care ne aduce multe beneficii – atât o creștere personală, cât și avantaje practice. În cartea de față doi specialiști în neuroștiințe – John Kounios și Mark Beeman – explică, pe baza ultimelor cercetări din științele neurocognitive și din psihologie, ce anume este insightul creativ, care este modul de funcționare al acestuia în creier și ne arată cum putem folosi această informație pentru a ne spori creativitatea și capacitatea de rezolvare a problemelor.

În carte îi vom întâni pe Christopher Columb, pe Elvis Presley, pe regizorul filmelor de animație Andrew Stanton și pe mulți alți oameni creativi în anecdote care ilustrează modul în care experiențele Evrica pot fi un factor-cheie în traseul vieții. Scrisă într-un limbaj accesibil, Factorul Evrica ne deschide o perspectivă fascinantă asupra creierului uman și a capacității sale infinite de a ne surprinde.
 
CUPRINS:
 
Prefață

1. O nouă lumină, o nouă perspectivă
2. Insightul ilustrat
3. Cutia
4. Dintr‑odată…
5. În afara cutiei, în interiorul creierului
6. Tot ce este mai bun din ambele lumi
7. Deconectarea și pregătirea
8. Incubatorul
9. În toane bune
10. Creierul tău știe mai multe decât tine
11. Tipul perspicace și Tipul analist
12. Zăhărelul și nuiaua
13. Departe, diferit, imaginar, creativ
14. Starea necesară

Mulțumiri
Note bibliografice
Despre autori

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0289 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.