Evangheliile si credinta fata in fata cu psihanaliza sau Viata dorintei

Evangheliile si credinta fata in fata cu psihanaliza sau Viata dorintei
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 360
Categoria: Psihanaliza

DESCRIERE

Evangheliile și credința față în față cu psihanaliza sau Viața dorinței - Dolto Francoise
 
Françoise Dolto, convorbiri cu Gérard Sévérin 

„Citiți Evangheliile! Cine a mai vorbit, cine a mai trăit așa cum a fă­cut‑o El? Nici un om, nici un savant nu ar fi putut să inventeze din nimic așa ceva: Iubirea Care Se face Om! Acest Om este prevestit de Scripturi. El este Cel pe Care omenirea monoteistă și temătoare Îl aștepta.” 
„În orice fel l‑am studia, textul Evangheliei nu încetează niciodată să ne aducă ceva nou. Este inepuizabil.” „Cum se face oare că aceste texte, aceste înșiruiri de cuvinte ne șochează conștiința, iar undele de șoc ajung până în inconștient, tre­zind bucuria și dorința de a cunoaște, de a cunoaște Împărăția lui Dumnezeu?” 
*** 
Françoise Dolto (1908‑1988), nume consacrat în spațiul pediatriei și al psi­hanalizei, ne prezintă într‑un dialog profund meditativ și zguduitor, având ca reper câteva pagini din Evanghelii, ceea ce experiența unei vieți atestă despre străfundurile inconștientului și subconștientului uman. 
Crescând într‑un mediu catolic, în urma căsătoriei ajunge să cunoască îndeaproape Ortodoxia și etosul ortodox, să descopere și să se apropie de dum­nezeiasca Liturghie Ortodoxă, ceea ce a fost pentru ea „o adevărată nouă revoluție asemenea psihanalizei”. 
Evangheliile și credința față în față cu psihanaliza – lucrare care face o se­parație clară între duhovnicesc și psihologic – este rodul valorificării psihanalizei ca formă de psihopedagogie și de educație publică și totodată un îndrumător necesar pentru psihoterapia ortodoxă actuală. 
Alegând să vorbească despre credința în Iisus Hristos – lucru cu totul ne­­obișnuit pentru un psihanalist: „În mod surprinzător, unii psihanaliști îmi re­pro­șează credința, dar ei nu‑și reproșează că nu cred!” –, autoarea ajunge inevitabil față în față cu textul evanghelic, pregătită să descopere resorturile fundamentale nu doar ale credinței, ci ale înseși menirii vieții umane: „Iisus, Fiul lui Dumnezeu, și Evangheliile au produs o cotitură în istoria lumii și în propria mea istorie, revelând arta de a‑mi conduce viața cu dragoste, așa cum fac copiii, dincolo de rațiunea și de neputința omenească.”
 
CUPRINS:
 
Prefata
Nota editorului
Cuvant inainte
 
I. EVANGHELIILE FATA IN FATA CU PSIHANALIZA
 
"Sfanta Familie"
La Templu
Copilaria
Nunta din Cana
La picoarele Crucii
Invierile
Ungerea din Betania
Pilda semanatorului
Straina
Oaia perduta si drahma pierduta
Femeia samarineanca
Pilda fiului risipitor
Femeia pacatoasa
Vamesul si fariseul
Bogatul nemilostiv  si saracul Lazar
"Desteptarea" lui Iisus
Ce te face fericit
Schimbarea la fata
Lunaticul
Pilda talantilor
Iconomul necredincios
 
II. CREDINTA FATA IN FATA CU PSIHANALIZA
 
Cuvant inainte
Credinta nomada
Aventura
Credinta care vindeca
Interludiu
Judecata de apoi
O hrana care intretine lipsa
Desteptarea spirituala a copilului
 
ANEXE
 
Notepsihanalitice
Note exegetice
Indexul textelor biblice
Index tematic
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0256 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.