Enzima miracol

Enzima miracol
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc 0
ISBN: 978-606-8309-21-7
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 208

DESCRIERE

Enzima miracol. Cum sa ajungi sanatos la 100 de ani - Dr. Hiromi Shinya …cartea de faţă prezintă teoria Dr. Hiromi Shinya privind enzima sursă. În esenţă, el identifică o enzimă precursoare pe care organismul o transformă în enzimele specifice necesare pentru a susţine, menţine sau repara corpul şi funcţiile sale. Adevăratul mesaj al cărţii este: stilul de viaţă este fundamental pentru sănătate. -- Publisher’s Weekly DR. SHINYA, gastroenterolog de renume mondial, şi-a petrecut viaţa efectuând cercetări empirice pe subiectul digestiei umane. A produs o revoluţie în medicină descoperind enzima fundamentală miraculoasă. În cartea de faţă autorul ne explică pe larg cum funcţionează enzimele şi cum sunt acestea afectate ca urmare a unui stil de viaţă necorespunzător. Ne este perfect la îndemână să fim plini de viaţă şi sănătoşi, de îndată ce înţelegem care este cheia codului vieţii, şi anume, factorul enzimatic. Citind cartea de faţă, vei afla: * Cum să arăţi mai tânăr şi să întârzii îmbătrânirea * Cum să-ţi întăreşti sistemul natural de apărare al organismului * Cum să ajungi sănătos la 100 de ani * Concepţii greşite legate de multe tendinţe alimentare * De ce consumul de lactate poate provoca osteoporoză * Relaţia inseparabilă dintre corpul omenesc şi pământ * Cum activează dragostea sistemul imunitar. Urmând recomandările doctorului Shinya vom scădea în greutate, vom fi în formă, vom economisi bani şi ne vom bucura de o viaţă îndelungată şi sănătoasă. Doctorul Hiromi Shinya este inventatorul chirurgiei colonoscopice, contribuind şi la proiectarea instrumentului folosit în acest tip de operaţii. Printre cele peste 300 000 de persoane tratate de el, s-au numărat preşedinţi de ţări, prim-miniştri, staruri de film, muzicieni celebri. În prezent, este profesor de chirurgie la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York şi şeful Unităţii de Chirurgie Endoscopică de la Centrul Medical Beth Israel. Fragmente din carte: Corpul nostru are o capacitate miraculoasă de a se vindeca singur. De fapt, corpul nostru este unicul sistem de vindecare capabil să ne readucă echilibrul atunci când ne atacă boala. Medicina poate ajuta corpul să depăşească anumite situaţii de urgenţă, uneori o operaţie chirurgicală poate fi necesară, dar numai corpul însuşi are capacitatea de a vindeca. Am verificat în mod repetat acest adevăr despre vindecare în mulţii mei ani de practică medicală. Acum aproximativ 35 de ani, am devenit prima persoană din lume care a putut extrage cu succes un polip folosind un colonoscop, fără a efectua nici o incizie în peretele abdominal. La vremea aceea, faptul a constituit un eveniment foarte important, pentru că am putut elimina polipul fără să deschid abdomenul, evitând astfel efectele care pot surveni la operaţiile deschise. Fiind unicul doctor capabil de aşa ceva la ora aceea, m-am trezit brusc cu o mulţime de solicitări. La vremea aceea, peste 10 milioane de persoane, numai în Statele Unite, aveau nevoie de examinări ale colonului, iar multe dintre acestea aveau nevoie de înlăturarea unor polipi. Au început să vină pacienţi de peste tot, pentru această procedură mai puţin invazivă. Aşa se face că, abia trecut de treizeci de ani, am devenit şeful departamentului de chirurgie endoscopică de la Centrul Medical. Beth Israel” din New York, lucrând dimineaţa la spital şi după-amiaza la cabinetul meu particular, examinând, deci, pacienţii de dimineaţa până seara. De-a lungul deceniilor de practică clinică, examinând efectiv sute de mii de oameni în calitate de specialist în endoscopie gastrointestinală, am aflat că dacă sistemul gastrointestinal al unui pacient este curat, atunci organismul acelei persoane este capabil să lupte cu bolile de orice tip. Pe de altă parte, atunci când” sistemul gastrointestinal al unei persoane nu este curat, atunci persoana va suferi inevitabil de o boală sau alta. Cu alte cuvinte: o persoană cu bune caracteristici gastrointestinale va fi sănătoasă fizic şi psihic, dar o persoană cu caracteristici rele va avea, de regulă, o problemă mentală sau fizică oarecare. Şi reciproca: o persoană sănătoasă are caracteristici gastrointestinale bune, în timp ce caracteristicile unei persoane ne-sănătoase sunt rele. Corolarul evident este că menţinerea unor caracteristici bune ale stomacului şi intestinelor are o consecinţă directă asupra menţinerii sănătăţii în ansamblu. Ce anume trebuie să facă un om (sau să nu facă) pentru a menţine nişte caracteristici bune ale stomacului şi intestinelor? Pentru a găsi răspunsurile, le-am cerut pacienţilor mei, de-a lungul anilor, să completeze un chestionar privind obiceiurile alimentare, dar şi alte aspecte ale vieţii lor. Mulţumită acestor chestionare, am descoperit o puternică legătură între sănătate şi anumite stiluri de a mânca şi de a trăi. Intenţionez să prezint, în această carte, teoria mea despre cum să trăim o viaţă lungă şi sănătoasă, bazându-mă pe informaţiile adunate în zeci de ani de practică medicală. Aceste informaţii sugerează că întregul organism şi puzderia lui de funcţiuni pot fi înţelese folosind o cheie unică. Această cheie, care ne deschide uşa spre o viaţă lungă şi sănătoasă, se poate rezuma la un singur cuvânt: enzime. Noţiunea de enzimă este un termen generic pentru un catalizator proteinic, ce este produs în interiorul celulelor vii. Oriunde există viaţă, fie ea sub formă de plante sau de animale, există şi enzimele. Enzimele participă la toate acţiunile necesare pentru menţinerea vieţii, de pildă sinteza şi descompunerea, transportul, excreţia, detoxificarea şi furnizarea energiei, fiinţele vii nu ar fi în stare să-şi menţină viata fără ajutorul enzimelor. În celulele noastre sunt produse peste 5 000 de asemenea enzime vitale; de asemenea, producem şi enzime folosind enzimele din alimentele pe care le consumăm zilnic. Raţiunea pentru care există atât de multe tipuri de enzime este aceea că fiecare dintre ele are un rol specific, unic. De exemplu, enzima digestivă numită amilază, găsită în salivă, reacţionează numai cu carbohidraţii. Grăsimile şi proteinele sunt digerate cu ajutorul propriilor enzime specifice. Se consideră că multe tipuri de enzime sunt create ca reacţie la necesităţile organismului, dar, de fapt, nu este clar cum sunt ele produse în celule. Am o teorie personală, care ar putea lămuri acest proces. Cred că există o enzimă-sursă – o enzimă-prototip, nespecializată. Această enzimă-sursă are potenţialul de a deveni orice tip de enzimă, în momentul în care apare o anumită necesitate. Ipoteza mea, care a evoluat de-a lungul anilor mei de practică medicală clinică şi de observaţie, se poate enunţa simplu: sănătatea ta depinde de cât de bine menţii – în loc să epuizezi – cantitatea de enzime-sursă din organism. Folosesc noţiunea de enzime „sursă” când numesc aceşti catalizatori, pentru că ei sunt, în opinia mea, enzime non-specializate, care dau naştere la mai bine de 5 000 de enzime specializate, enzime care îşi asumă anumite activităţi în organismul uman. în acelaşi timp, consider aceşti catalizatori a fi „enzime-minune”, pentru că joacă un rol esenţial în capacitatea organismului de a se auto-vindeca. Ideea existenţei unei enzime-sursă unice mi-a venit prima oară atunci când am văzut că atunci când o anumită zonă a corpului are nevoie de şi, prin urmare, consumă o cantitate mare dintr-o anumită enzimă specifică, în alte părţi ale corpului apare o lipsă a enzimelor necesare. De exemplu, dacă se consumă o cantitate mare de alcool, este nevoie de o cantitate mai mare decât cea normală din acea enzimă care descompune moleculele de alcool în ficat, creând astfel o penurie de enzime necesare pentru digestie şi absorbţie, în stomac şi intestine. Se pare că nu există o cantitate dată din fiecare dintre aceste mii de tipuri de enzime; mai degrabă avem a face cu o enzimă-sursă, care se transformă într-un anumit tip de enzimă, atunci când apare necesitatea, fiind consumată în zona unde e nevoie de ea. La ora actuală, enzimele atrag atenţia în lumea întreagă, fiind considerate un element esenţial în controlul sănătăţii noastre. Deşi cercetarea continuă să facă paşi mari înainte, încă există o mulţime de lucruri despre ele pe care nu le înţelegem. Doctorul Edward Howell, unul dintre pionierii studierii enzimelor, a propus o ipoteză cu adevărat interesantă. Aceasta spune că numărul enzimelor pe care le poate produce un organism viu este pre-determinat. Doctorul Howell numeşte acest număr fix „potenţial enzimatic”. Iar atunci când potenţialul enzimatic este epuizat, organismul respectiv încetează a mai trăi. Ipoteza doctorului Howell este foarte apropiată de teoria mea privind enzimele-sursă şi, în funcţie de direcţia în care va merge cercetarea, anticipez că existenţa enzimelor-sursă va fi demonstrată. Studiul enzimelor este încă în stadiul lui incipient, iar existenţa enzimelor-sursă este în acest moment doar o ipoteză, dar deja există o mulţime de indicii materiale care arată că ne putem întări de o manieră incredibilă caracteristicile gastrointestinale – şi sănătatea, prin urmare – prin respectarea unei alimentaţii care suplimentează enzimele şi printr-un stil de viaţă care nu epuizează enzima-sursă. Stilul sănătos de viaţă pe care îl discut în cartea de faţă constă în sugestii pe care le-am făcut pacienţilor de-a lungul anilor. Mulţi dintre pacienţii mei bolnavi au fost vindecaţi ca urmare a adoptării acestor practici, pe care vi le voi prezenta aici. Fiţi totuşi pregătiţi pentru o surpriză, pentru că unele sugestii vor fi în totală contradicţie cu ceea ce se crede la ora actuală despre sănătate şi alimentaţie. Vă asigur că tot ce este prezentat în cartea de faţă a fost verificat. Pacienţii au primit aceste recomandări numai după ce am verificat că este un stil de viaţă sigur – şi am avut rezultate remarcabile. Eu însumi urmez acest stil sănătos de viaţă. În toţi anii în care am practicat medicina, nu am fost bolnav nici măcar o dată. Prima şi ultima oară când am primit orice tratament medical prescris de un doctor, a fost la vârsta de 19 ani, când am avut gripă. Acum, trecut de şaptezeci de ani, încă lucrez în instituţii medicale, atât în Statele Unite, cât şi în Japonia. Deşi medicina este o meserie extrem de solicitantă, atât fizic, cât şi psihic, am fost capabil să-mi menţin sănătatea practicând zilnic stilul de viaţă sănătos descris în cartea de faţă. Dată fiind experienţa personală a efectelor pozitive ale stilului meu de viaţă, mi-am determinat pacienţii să îl practice şi ei. Iar influenţa lui asupra pacienţilor mei a fost excelentă, depăşind cu mult propriile mele rezultate. De exemplu, după ce mi-am antrenat pacienţii să înţeleagă şi să urmeze stilul acesta de viaţă, am observat că rata de revenire a cancerului a scăzut la zero. Medicina modernă este practicată adesea de parcă organismul ar fi o maşină compusă din părţi independente, însă corpul uman este o entitate unică, în care toate părţile sunt interdependente. De pildă, efectele unei singure carii netratate se vor răspândi în tot corpul. In mod similar, hrana care nu a fost mestecată suficient de bine va solicita în plus stomacul şi intestinele, producând indigestii, blocând absorbţia de nutrienţi esenţiali şi creând astfel o mulţime de probleme peste tot prin organism. O problemă mică poate să pară irelevantă la prima vedere, dar nu rareori se întâmplă ca probleme mici să conducă la boli foarte grave. Ne menţinem sănătatea prin diverse activităţi pe care le efectuăm în mod normal în viaţa cotidiană – mâncăm, bem, facem exerciţiu fizic, ne odihnim, dormim, ne menţinem într-o stare sufletească sănătoasă. Dacă survine vreo problemă în vreunul din aceste domenii, ea va afecta întregul corp. Dată fiind interconexiunea complexă din interiorul organismului uman, cred că enzimele-sursă au sarcina de a menţine homeostaza – adică echilibrul necesar pentru o viaţă sănătoasă. Din nefericire, societate a modernă abundă în factori care ne consumă preţioasele enzime. Alcoolul, tutunul, drogurile, aditivii alimentari, chimicalele din agricultură, poluare a mediului, undele electromagnetice şi stresul emoţional sunt doar o parte din factorii care epuizează această enzimă. Pentru a ne menţine o sănătate bună, în societatea contemporană, este esenţial să înţelegem mecanismul propriului nostru corp şi să ne impunem prin exerciţiu dorinţa de a ne apăra sănătatea. Din fericire, nu este deloc greu să o facem. îndată ce am înţeles limpede ce epuizează enzimele-sursă şi cum pot fi suplimentate acestea, un simplu efort zilnic va fi suficient pentru a trăi tot restul vieţii noastre fără a ne mai îmbolnăvi vreodată. Aş sugera înlocuirea vechii zicale „mâncaţi, beţi şi veseliţi-vă, pentru că mâine veţi muri” cu „mănâncă şi bea cu înţelepciune, ca să trăieşti vesel, şi azi, şi mâine”. Şi doresc, în această carte, să vă arăt cum se face. CUPRINS: Notă introductivă Prefaţă Introducere. Factorul enzimatic – cheia codului vieţii Capitolul I. Enzimele şi sănătatea ta – concepţii eronate şi adevăruri esenţiale Capitolul 2. Programul de alimentaţie bazată pe factorul enzimatic Capitolul 3. Obiceiurile celor bogaţi şi sănătoşi Capitolul 4. Citeşte-ţi cu mare atenţie „scenariul vieţii” Postfaţă. Factorul enzimatic: de la entropie la sintropie Cele şapte reguli de aur ale doctorului Shinya pentru o sănătate bună Obiceiuri alimentare recomandate Alimente care vindecă

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5
Tocmai am terminat de citit cartea. Mi se pare totul foarte logic si de "bun simt" cu toate ca semnificatia bunului simt poate fi foarte voalata. Personal de maine voi incepe sa aplic tot ce scrie in aceasta carte. Va recomand s-o cititi. Sanatate!

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0368 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.