Enigma lumilor paralele

Enigma lumilor paralele
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Autor:
Anul publicării: 2018
Pagini: 368
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Enigma lumilor paralele - Dan Farcas
 
Cartea lui Dan Farcaş este o pledoarie pentru o Nouă Ştiinţă, una a totalităţii, a întregului existent. Conflictele şi neajunsurile lumii actuale demonstrează că omul nu are acces decât la frânturi de adevăr despre sine, zbătându-se într-o angoasantă incertitudine şi confuzie. 
Este nevoie de o nouă gândire, o nouă paradigmă, o Nouă Spiritualitate, o Nouă Ştiinţă post-materialistă. Constatăm cu toţii că, dincolo de condiţia noastră fizică, materială, căreia i-am acordat o atenţie aproape exclusivă, există realităţi pe care nu le mai putem ignora. În ciuda succeselor tehnologice, observăm cu toţii că „nu-i pace sub măslini”. Egoismul, agresivitatea, fanatismul, terorismul, demagogia, dorinţa de dominare a celor „mari” asupra celor „mici”, sărăcia flagrantă şi umilitoare a unor mase mari de oameni întreţin pretutindeni conflicte care se pot uşor solda cu o aruncare în neant a întregii planete. 
Cultivarea iubirii şi a frumosului, ne spune Dan Farcaş, poate oferi o şansă spre mai binele tuturor. (Dumitru Constantin-Dulcan) 
 
Are oare omul, în materialitatea existenţei sale, o misiune, conferită eventual de conştiinţe superioare? Dincolo de scopuri precum o creştere spirituală sau o mântuire individuală, obiectivul cel mai important pare a fi transformarea treptată a întregii omeniri, în spiritul însuşirii iubirii pentru frumosul uman. Omenirea trebuie să-şi găsească singură calea, în acest sens, fără a conta pe un sprijin din afară. Iar frumosul trebuie creat şi apărat chiar cu sacrificii şi jertfe. 
Limitele minţii umane fac să existe adesea adevăruri individuale sau de grup, care se contrazic între ele, dar niciunul nu poate fi respins. În spiritul iubirii şi al respectului pentru frumosul uman, soluţia este să nu ne cramponăm de credinţa în unele sau în altele, ci să exersăm dialogul şi gândirea pluralistă, cea care acceptă deopotrivă toate adevărurile, inclusiv cele care se contrazic între ele, utilizându-le simultan. (Dan D. Farcaș) 
 
Noua Spiritualitate este emanaţia unei Noi Ştiinţe care s-a conturat îndeosebi către sfârşitul secolului abia încheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului. 
Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizaţii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiţiei umane. În acelaşi timp însă filosofia care a motivat-o nu a reuşit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasaţi, mai aproape de autodistrugere. 
Colecţia noastră se deschide, aşadar, tuturor cărţilor menite să propună o soluţie de ieşire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valenţă demersului spre o lume mai bună. 
Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeaşi gândire. Acesta este motivul pentru care toţi comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate. Respectul pentru viaţă, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează înfăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, şi nu a urii şi a dezbinării, constituie esenţa Noii Spiritualităţi. (Dumitru Constantin-Dulcan) 
 
CUPRINS: 
 
Prefata de Dumitru Constantin Dulcan
Cuvant inainte
 
1. Fapte si marturii
 
SIMTURI DINCOLO DE SIMTURI
Experiente extraordinare
Perceptia extrasenzoriala
Cum vedem fara ochi?
Shangri-La
Diagnostice de la distanta
Akasha
CONTACTE CU MINTILE DE DEPARTE
Calatorii in timp
Premonitii, vedere in viitor
Channeling
Comunicarea arhaica
Comunicarea telepatica
Hipnoza si influenta la distanta
Perceptia si influenta prin radiestezie
CONSTIINTE FARA CORP
Calatorii extracorporale
Starea din prejma mortii
Planul eteric-energetic
Cele trei corpuri
Planul spiritual
Reintrupari
Luari in posesie si ratacitori
APARITII NEIDENTIFICATE
In puterea nepamantenilor
Fenomene aerospatiale neidentificate
Intalniri stranii
Un caz de rapire
Conexiunea folclorica
In trup sau in spirit?
CONEXIUNEA RELIGIOASA
Intalniri cu personaje sfinte
Aparitii sacre
Intalniri in vechime
Rapiri in cartile sfinte
 
2. Putem gasi o explicatie?
 
LA CATA CUNOASTERE PUTEM SPERA?
Ce intelegem prin "fapte"
Limitele stiintei si scepticismului
Spre o stiinta post-materialista?
Marturia ca dovada
COMPLEXITATEA REALITATII SI A MINTII
Proprietati necunoscute ale materiei
O fizica imposibila
Anomaliile temporale
Memoria materiei
Creierul, mintea si constiinta
Inconstientul colectiv
Influenta la distanta
HIPERCIVILIZATIILE
O Constiinta din Univers
Ce ar putea fi o hipercivilizatie?
Poate sunt aici si nu-i vedem
Contacte cu fiintele din stele
O monitorizare prin Astral
Calatorii in timp si premonitii
Varianta "Matrix"
Realitatea ca o iluzie
DIVINITATEA 
Urmele unei constiinte supreme
Cine a creat omul?
Cele sapte ceruri
Lucrarile Satanei?
Principiul antropic si smerenia
 
3. Ce putem face?
FINALIATE, CREATIE SI IUBIRE
Cineva, acolo sus
Are oare omenirea un rost?
Frumosul uman
Sub imperiul iubirii
Binele si Raul
Care este Calea?
Rostul lumii materiale
Maturizarea intru frumos si iubire
Cum aparam frumosul?
Pluralismul si parabola elefantului
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0193 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.