Emotiile. Cum ne putem elibera de manie, gelozie si teama

Emotiile. Cum ne putem elibera de manie, gelozie si teama
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Autor:
ISBN: 978-973-8471-05-4
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 150

DESCRIERE

Iata care este diferenta dintre emotiile pozitive si cele negative: daca deveniti constient de o anumita emotie, iar in lumina luciditatii dumneavoastra, ea dispare, a fost o emotie negativa. Daca deveniti constient de o alta emotie, cu care deveniti una, daca emotia respectiva va cuprinde intreaga fiinta, atunci este vorba de o emotie pozitiva.

Lumina constiintei actioneazã diferit in cele doua cazuri: ea le dizolva pe cele negative, capabile sa va otraveasca viata si le amplifica pe cele pozitive, beatifice, extazice, cu care fiinta ajunge sa devina una.

Asadar, pentru mine acesta este criteriul: daca luciditatea amplifica emotia, aceasta este pozitiva; daca luciditatea dizolva emotia, a fost o emotie negativa. Tot ceea ce nu poate ramane in lumina constiintei este un pacat, si tot ceea ce creste in lumina constiintei este o virtute. Virtutea si pacatul nu sunt concepte sociale; ele se refera la realizarile noastre interioare.

CUPRINS:

INTRODUCERE... 9

1. CE SUNT EMOŢIILE?
Ce sunt emoţiile?... 13
Emoţii şi sentimentalism... 18
Reprimare şi control... 20

2. MÂNIA
Mânia... 31
Mânia şi tristeţea... 43
De ce se enervează oamenii pe dumneavoastră?... 55

3. GELOZIA
Ce este gelozia şi de ce este ea atât de dureroasă?... 61
Gelozia distruge totul... 71

4. TEAMA
Ce este teama?... 83
Teama de singurătate... 89
De ce mă tem de femei?... 95
Teama de moarte... 95
Din ce este alcătuită teama?... 97

5. SECRETUL TRANSFORMĂRII ESTE ÎNŢELEGEREA
Secretul transformării este înţelegerea... 103
Golirea inimii... 105

6. METODE DE TRANSFORMARE (INSTRUCŢIUNI, EXERCIŢII ŞI EXPERIMENTE)
Metode de transformare... 117
Transformarea mâniei... 119
Gelozia... 133
Teama... 139

EPILOG... 151

Oamenii cred că ştiu ce este iubirea. În realitate, nu ştiu. Din această neînţelegere se naşte gelozia. Prin "iubire", oamenii înţeleg un fel de monopol, o formă de posesivitate, fără să înţeleagă una din cele mai simple realităţi ale vieţii: în clipa în care posezi o fiinţă vie, ai ucis-o.
Viaţa nu poate fi posedată. Nimeni nu poate ţine viaţa într-un pumn încleştat. Dacă vrei să te bucuri de ea, trebuie să îţi ţii palmele deschise.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0267 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.