Elogiul mersului

Elogiul mersului
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
ISBN: 978-973-46-8026-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 264
Format: 13*20

DESCRIERE

Elogiul mersului - Shane O'Mara

 
Cînd ne gîndim la ceea ce ne defineşte ca oameni, trecem de multe ori cu vederea o caracteristică esenţială, şi anume mersul biped. Este capacitatea care ne-a permis să părăsim Africa şi să ne răspîndim în toată lumea, de la îndepărtaţii gheţari din Alaska pînă în deşerturile toride din Australia. Însă mersul biped ne oferă avantaje mai numeroase şi mai diverse decît am fi tentaţi să credem la o primă privire.
 
Cartea lui Shane O’Mara este povestea captivantă a evoluţiei noastre, de la dezvoltarea şi mecanica mersului pînă la mersul în oraşe aglomerate şi surprinzătoarele relaţii care există între mers şi sănătatea mintală, creativitate sau coeziunea socială.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Beneficiile mersului
Ieşirea din Africa
Cum mergem: mecanismele
Cum mergem: încotro ne îndreptăm?
Mersul prin metropolă
Un balsam pentru corp şi creier
Mersul creativ
Mersul social
Postfata
Multumiri
Note
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina/Sanatate

Created in 0.0208 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.