Elogiu lentorii. Provocari in era vitezei

Elogiu lentorii. Provocari in era vitezei
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc furnizor - stoc 1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 384
Format: 13*20

DESCRIERE

Elogiu lentorii. Provocări în era vitezei - Carl Honore

 

Accelerăm pe zi ce trece: preferăm să mâncăm în grabă la restaurante fast-food în loc să gătim, apăsăm pedala nervoși și ne supărăm dacă prindem un stop, muncim într-un ritm infernal și ajungem acasă din ce în ce mai obosiți. Viteza a devenit un drog. Am uitat ce înseamnă să ne petrecem timpul cu propriii copii, să citim în liniște o carte sau să ne plimbăm. Și, mai grav decât atât, avem impresia că viteza cu care ne deplasăm în viață, fără să ne bucurăm de ea și fără să înțelegem aproape nimic de-a lungul ei, este ceva normal.

Carl Honoré sfidează această mentalitate. Îi demontează cele mai intime mecanisme, pentru că le cunoaște foarte bine: el însuși s‑a numărat printre adepții fanatici ai vitezei. Niciunul dintre domeniile vieții atinse de demonul accelerării nu rămâne necercetat și, pentru fiecare dintre ele, autorul are soluții simple și de bun-simț. Mesajul său nu trebuie înțeles ca un apel la trândăveală, ci ca un îndemn de a păstra echilibrul dintre încet și repede. Căci dacă ne redescoperim țestoasa interioară, s‑ar putea să ajungem în timp util la destinație, dar și să ne bucurăm de călătorie.

CUPRINS:

Prefata

Introducere Era furiei

CAPITOLUL 1 Fa totul mai repede

CAPITOLUL 2 Lent e frumos

CAPITOLUL 3 Hrana: o schimbare radicala

CAPITOLUL 4 Orasele: sa imbinam vechiul cu noul

CAPITOLUL 5 Mintea si corpul: Mens sana in corpore sano

CAPITOLUL 6 Medicina: doctori si pacienti

CAPITOLUL 7 Sexul: un partener rabdator

CAPITOLUL 8 Munca: beneficiile de a munci mai putin

CAPITOLUL 9 Timpul liber: importanta relaxarii

CAPITOLUL 10 Copiii: cum sa cresti un copil relaxat si calm

CONCLUZIE: Gasirea unui tempo giusto

Note

Resurse bibliografice

Multumirile autorului

Indice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0313 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.