Elemente de psihoterapie

Elemente de psihoterapie
Preț: 23,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-98448-8-X
Editura:
Anul publicării: 1998
Pagini: 240

DESCRIERE

Lucrarea prezenta are drept scop o trecere in revista a principalelor sisteme de psihoterapie utilizate la ora actuala in tarile cu traditie in acest domeniu.

Definita ca tratament psihologic, psihoterapia si-a dovedit de-a lungul timpului eficienta in tratamentul unor afectiuni nervotice si psihosomatice datorate stresului, unde se pot obtine rezultate foarte bune si in absenta tratamentului medicamentos.

In prima parte a lucrarii sunt abordate problem generale ale domeniului psihoterapiei si sunt clasificate principalele sisteme psihoterapeutice. Sunt prezentate in detaliu principiile teoretice si tehnicile psihoterapiilor de orientare analitica, experientiala si cele ale psihoterapiilor comportamentale.

O atentie deosebita este acordata psihoterapiei cognitiv-comportamentale si psihoterapiei rational-emotive, orientari moderne in domeniul psihoterapiilor de scurta durata. Sunt abordate, de asemenea, problemele psihoterapiei prin joc dramatic, ale orientarii strategice in psihoterapia de familie, cat si unele aspecte mai particulare pe care le imbraca psihoterapia la copii si adolescenti.

In ultima parte a lucrarii sunt abordate unele aspect ale relatiei dintre psihoterapie si consilierea psihologica, precum si dintre psihoterapie si psihoprofilaxie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0495 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.